Lördagen börjar i takt, fortsätter i reggaetakt o slutar i otakt.

Jag har letat som en tok efter en bra video med Josephine Onimaya sedan jag fick Chapman på sinnet. Det var inte helt lätt o gick åt skogen, men den som tycker om Tracy C kan göra sig besväret att kolla upp Josephine på egen hand. Det är det värt. 

Det är inget taktlöst över Josephine, men trots det ännu mer taktfullt av dessa herrar. De låter hälsa att det är lördag i alla fall. Det är du given, resten är upp till dig:


Liten hymn till inte

Dags för ett ord från sponsorn.

Vilken gåva människan fått i inte. Tänk att ha möjligheten att säga: Jag har inte legat med Filippa Reinfeldt. Eller att tysk mjölk är inte läckrare än svensk. Eller att det inte går att säga att någon är smart för att denne är bra på TP.

Du kanske säger att det inte är som det ska. Det är inte regeringens fel. Det är det väl inte?

Jag är inte bitter. O det var inte jag som gjorde det. Tror du mig inte? Gör inte det!

Saker är inte vad de en gång var. Fast det var inte bättre förr!

Livet blir inte bättre än så här. I alla fall inte än vad man gör det!

Inte sant?


Ännu en stjärna slocknat, ännu en ängel i kören

En fågel har precis brutit sig loss ur isen o lyft mot himlen.

JD Salinger har lämnat denna värld. Han blev 91 år gammal o lyckades i princip hålla sig undan de han ville hålla sig undan ända till slutet.

Hoppas han hade frid trots allt, hoppas han får frid efter allt.

Morgondagens outfit

Imorgon tänkte jag ta den här gamla trasan på mig.
Eller gammal o gammal, jag fick den idag av gaphalsen Tom Waits som tydligen har gjort den själv. Normalt är ju han en legendarisk sångare o inte en designer, så det är ju ungefär som att gå klädd i bilder av huvudfotingar som ens efterblivna tolvåring gjort åt en. Men vad gör man inte för att glädja folk. Det vore ju oartigt att pula in den i garderoben omedelbart.

Jag vet inte riktigt vad som matchar, men det lutar åtminstone åt mina leopardkalsonger. Det är ju ändå fredag. Dessutom blir nog pappa jätteglad om han ser att jag använder sånt han ger mig i present.


Gud vad pinsamt vinterblek jag är. Nåväl.


När salt drar till sig fukt

Förvaras torrt då salt lätt drar till sig fukt.

Det är som en dikt av den sorten som leder till huvudvärk.

När drar salt lätt till sig fukt? Vid fullmåne? Under sommarhalvåret?

Kan man förvara torrt även vid andra tidpunkter? Eller ska man annars förvara i en fuktig källare eller till o med i en vattenfylld bägare?

Chiman har hoppat på rysstrenden o man får bara kalla henne Chimanovskij nu för tiden. Annars blir man osams med henne o då måste man slåss för sitt liv o med vassa naglar. Chimanovskij säger att jag skulle slåss som jag var en kronprins. Riva mot ögonen o slita i hårtestar. Jag skulle lätt kunna dra loss hennes hår om jag var tvungen. Fast ändå. Det vore rätt kvinnligt av mig. Jag tror inte att det är på så sätt Stefan Sauk skulle göra. Han skulle bara slå på i all oändlighet. O sen slå några gånger till. Bara för att. Chimansovskij menar i alla fall att jag skulle rusa in på toaletten o låsa om mig eftersom hon är jättestark nu för tiden. Jaja. Jag vill inte uttala hennes nya namn o kan inte fråga henne om när salt lätt drar till sig fukt trots att hon sitter mitt emot. Dessutom tycker jag inte att hon ska behöva kissa utomhus. Så jag är helt ensam i frågan.

Jag har i o för sig helt med glömt bort vad som skulle förvaras. Det var säkert inget viktigt.

Kort o torrt konstaterar jag att mitt ryska namn skulle vara Igor von Carlsburg. Sen får världen säga vad den vill. Jag förvarar mina r och mina t var jag vill så länge saltet inte drar till sig fukt.

Populära Alice!

Jag sätter nästan röken från min cubanska Popular i halsen när jag läser nyheten.

Det rättvisemärkta namnet Alice har äntligen hamnat i topp på listan över de namn vi ger våra flickebarn. Utan att känna till alltför mycket om de bebisar som krälar o kräks runt om oss idag så säger statistiken ändå att hennes första pojkvän mest troligt kommer heta Pontus.

Vi får se hur det går med det förhållandet.

Nåväl. En porrbild är ju fortfarande bara en porrbild. Här är en på en Alice, som liksom jag suger på en cuban! I mitt fall är det inte en cigarr, i Alice fall vet jag inte vad det egentligen är eller inte är.(Det är Pontus som tagit kortet, för övrigt)


Rund o god?

Kvinnor kan!

Baku är en kvinna.Bakom Dödsstjärnan ligger landet Azerbajdzjan.

Det rör inte Baku i ryggen.

Fast det finns andra ryggar att piska. Det är ju mycket vetenskapligt snack i media just nu om huruvida vi bör ta för givet att utomjordingar är goda eller inte. Om vi bör försöka ta kontakt med dem eller inte. Vare sig Deepak eller Agneta Sjödin har yttrat sig så vi är många som står på egna ben i frågan. Det är både ovant o läskigt. Jag får en stor lust att sprida pizzakartonger omkring mig innan någon fattar vad som händer!

Men Bakus nya hotell kan ju påminna oss om att även om de är ena jävlar på design så finns det trots allt utomjordingar som utan att tveka spränger en planet i luften som om det inte handlade om annat än en överflödig varg i Vellingebro. Så om du ser en utomjording försöka ringa hem, ta mobilen ifrån honom o spring för allt du är värd!

Young getting old

Svårare än så här ska det inte behöva vara.


Jag vet några som slickar vovvar o Brando i röven

När jag säger Kalamuckien så börjar du drömma dig bort till härliga komplicerade schackpareringar. Ett genialt drag med damen från B2 till D4 o så vidare. Du funderar på vad Lenin skulle tycka om att ligga Lit de Parade i Europas enda buddhistiska land. Din bror som älskar fotboll kommer prata sig lyrisk över inköpet av Maradona som gjordes redan 1996 men sedan förfasas över att mannen trots det fortfarande inte parvlat sig dit. Snart är väl Maradona inte mycket att ha som spelare. Din syster fnissar förtjust över en man som lovar hundra dollar till var o en som röstar på honom. Trots allt har ju landet över 200 000 invånare. Din syster räknar högt för sig själv medan hon sminkar sig fin o pyser in på något chatforum på Internet. Hon drömmer liksom du om hur drottningen knockar ut kungen med ett noga uträknat drag. Du vet att Kalamuckien är känt för sina fula kvinnor o inser att din syster inte är helt ute på cykelsemester. Siktet ställt mot A1!

Det är för att du inte är frimärksentusiast som jag. Kalamuckien har de snyggaste kartorna med frimärken som världen skådat. Skåda du med:


(Ack hur malplacerad är inte mannen i keps längst ner till höger? I sammanhanget kan bara hans mamma tycka att han är cool eller vacker...)

Till o med din överdrivet hundintresserade mamma får sitt behov av Boston Terrier nästan mättat.(Jag vill inte låtsas vara alltför estetisk kunnig, men jag tycker inte att det dyraste frimärket har den bästa Boston Terrier-bilden. Det tycker man i Kalamuckien!)Lördagens outfit

Idag har jag min ljusblå jacka. Jag minns inte var jag köpt den, men jag minns att jag hade en röd o gul jacka igår. Kanske skulle jag ha haft en kavaj idag, men jag valde min ljusblå jacka. (Lite kort i ärmarna, men vadå? Desto snyggare i verkligheten!!!)Under har jag min "Nej till bron"-t-tröja. Både nostalgisk (faktiskt äkta Vintage) o lite ironisk, eftersom bron ju faktiskt redan finns. För OBS! Den är inte rebellisk eftersom jag såklart inte tycker att man ska spränga en bro som finns. Men de som känner mig vet att det bara är på kul o inte på terrorism.

Vad jag har på underkroppen? Hehe, det är upp till mig att veta o upp till dig att undra. Men jag har jättesnygga gympaskor i alla fall. De är också himmelsblå. Strumporna är sådana där korta som inte syns.

Vad har kalaset kostat? Tja, en del, men inte mer än att det är lugnt om jag blir smutsig under dagen :)!

(Jag kan ju lägga till att först var jag snyggt klädd i vitt, men sen åt jag makrill till frukost...o resten är ju, tja, historia).

Where're you from? Straight outta...!

Daghemmet Jordgubbssylten. Gömt i de vintrigaste delarna av staden. Vägen dit är saltad, plogad o sandad. Samhall, Pagoden eller tonårsbus? Tja, säkert. Det är i alla fall inte svårt att ta sig dit. Åtminstone inte i hyfsat nyktert tillstånd. ...

Vi är alltså ett rätt anseligt antal föräldrar som står utanför porten. En o annan har väl försvunnit på vägen. Men de flesta är på plats.

Vi läser. En del tyst, andra högt, en del för sig själva o några åt förvirrade nysvenskar.

Avdelningarna Lingonet, Rödvinsboxen, Dimension X, Tallkotten o Vargjägarna.

Det är däremot inte helt lätt att hitta fram till platsen där man gömt undan min son. Det är ingen idé att gå på känsla eller att försöka se sig fram. Alla barn ser likadana ut i vinteroveraller o för stora mössor. Alla fröknarna ser likadana ut, trötta, orakade o oreligiösa. Alla heter Katta. På riktigt. Förutom Monika, men henne brukar vi kalla Katta. Ingen lyssnar ändå, de bara ler o säger att man ska fråga Katta. Den enda möjligheten att finna mitt barn är att gå på ljudet. På dunkadunkat o takten.

På hans dagis föds morgondagens hiphopparstjärnor. På
http://morgondagenshiphopparstjärnor.se berättar många av dagens hiphopparstjärnor respektfullt om sin tid på Jordgubbssylten eller vad de nu berättar om. I brist på hiphopparstjärnor är sajten i ständig risk att när som helst försvinna, typ. Eller att köpas upp av MUF, som länge velat åt sidan för att göra sin egna hemsida av den.

(Nu kan vi väl ta vi ner tändarna igen?)

Men min son i alla fall. Han sjunger om att han går på gatan. Som den stjärna han är är det bara att lyssna noga. O försöka låta bli att tänka på Lillemans tankar om tonåren.Gamle vän, gamle vän

Tågen till och från Mälardalen kommer inte i tid. Just nu står ALL trafik stilla. En lokal tidning skriver att SJ förklarar förseningarna med i huvudsak tre saker: Personalbrist, fordonsbrist och barnarbeten. Sj skojar o säger att det är första gången det går så långt att tågtrafiken avstannar. Man menar att det är rätt coolt att det blivit så. Freeze! säger SJ sedan till tidningens reporter o ler stort när denne hukar för SJ:s mjuka näve som låtsas vara en pistol för en sekund. Sen kramar SJ om reportern jättehårt o berättar hur det egentligen ligger till. Pekfingret fortfarande pekande mot tinningen.

SJ säger själva att de kommit tillrätta med personalbristen. De berättar inte hur. Fast min mamma fick fly från ett tåg nyligen när en konduktör försökte fånga henne. Han skrek att hon skulle se sig som anställd. Dessutom ska antalet inställda tåg nu vara många färre än tidigare. Genom att säga så försöker de få oss att fokusera på oväsentligheter. Jag tror att de bara vill ha våra pengar.

Trots hårt arbete så lyckas SJ inte lösa problemet med att tågen aldrig kommer i tid. SJ förklarar detta med att barnarbetet i Kolbäck fortfarande skapar förseningar, som inte bara märks på Mälarbanan utan sprider sig som en svininfluensa via tågen mellan Västerås och Eskilstuna vidare till Svealandsbanan. Barnarbetet vid Tegelbacken, söder om Stockholm C, innebär, enligt SJ, att endast ett spår kan användas vissa dagar. De andra spåren kryllar av barn som med hinkar och spadar försöker skapa framkomlighet. Därigenom hindrar de tydligen tågtrafiken. Ibrahim Baylan förhandlar fortfarande om kostnaden, men Ekvation a´la SJ kan komma att utgöra en utslagsfråga i nästa års högskoleprov.

SJ säger att kombinationen av dessa barnarbeten väntas ge effekter i tågtrafiken till och med februari månad. De säger också att tomten dör om det inte blir så.
 
SJ säger även att en tågvagn spårat ur i Halsberg, en kontaktledning rivits ned mellan Flen och Katrineholm, samt att en del lokdragna tåg tvingats sänka sin hastighet på grund av att de inte har bromsar. Flen? Ta bladet ur munnen och säg Nangijala istället. Ingen kommer tro er i alla fall, SJ!

Det är lite som de där skåningarna o smålänningarna som halkar av vägen med sina bilar år efter år i chock över att det faller snö. Det går inte att ursäkta med att snön normalt faller en månad senare neråt i landet. Den faller likafan o fullt. Man måste faktiskt lära av sina misstag!
 
Det är lågt att skylla sina misstag på alla. Lägst av allt är att skylla på barn. Skärpning SJ!

Söndag i sängen, fria tankar

Mmm. Söndag i sängen. Don't let the sun catch you. Med ännu en dag kvar innan verklighetens allvar tränger sig på är det bara att borra ner huvudet under kudden o drömma loss igen.

Det har varit kalla nätter o jag sovit i varma kläder för att inte frysa. Jag har även drömt om att jag har varit en jagad varg, att jag har lärt upp Elin Kling i dansens ädla konst o att jag har varit en av de som tillfört gruppen någonting i Robinson. Jag har drömt mig frustrerad men varm. Jag har drömt att jag druckit O'boy med mängder av marsmallows. När jag vaknade var kudden borta. Men lite skit rensar magen.

Måndagar är dåliga dagar. De är liksom lite trasiga o elaka. När jag kliver upp ska jag klippa ur alla måndagar ur almenackan. Kanske borde man lägga alla måndagar i en kopp hett vatten o låta det dra i fyra minuter. Beskt te är nyttigt sägs det. Allt äckligt är nyttigt, det är människans förbannelse. Förutom choklad då, som är både gott o nyttigt o troligtvis det enda vi egentligen behöver för att överleva. Måndag är knappast choklad. Måndag är Stinas fullkornstorsk som man kokat för länge. Men idag är det söndag o måndag är snart bortklippt. Vipps försvann femtiotvå dagar ur ens liv o kommer aldrig tillbaka. Det brukar vara en bitter mening, men nu tycker jag om den mycket.

Söndagmorgon. Som dikter av Kristina Lugn upplästa av författarinnan själv. Du behöver inte lyssna till ett ord av det som sägs. Bara till rytmen av hennes röst. Till slut blir den ett välgörande vitt brus som du inte längre uppfattar. Men som finns där. Det går att somna om till ännu en gång. Du ska vara den som inte vandrar om natten, den som inte vandrar om morgonen. Det finns superhjältedräkter för sådana personer att beställa från Jysk. En katalog trillar snart ner i en brevlåda nära där man vet att du bor.

Från grannen eller från igår spelar Daniel Johnston tyst för mig. Det verkar vara i närheten fast han borde vara långt långt borta. King king kong, ät dina popcorn o lämna mig ifred. Jag har söndag i sängen, jag kommer till dig o dansar senare.


Shaken and störd tonight

Det är redan dags för årets upplaga av luktsuddisen Let's dance. Just när man trodde att året precis hade börjat o var full av förhoppningar på att det skulle bli bättre än tidigare år.

Så var det med det.

Istället var det Elin Kling o Marcus Birro i år igen. Quelle piruette et boogie!

O minst någon från Bygglov. Som kastas i luften eller snavar eller visar sig vara en folkhems-Astaire.

Det tog åtta dagar. Inte ens Pagodens hyresgäster har hunnit frysa ihjäl på denna korta tid. Tror knappt att regeringen skulle hinna förstöra ytterligare ett folkrättsligt skyddssystem på den tiden.

Fast ändå såklart. Trots att det händer på TV o någonstans rätt långt bort från oss så känns det så väl. Som ett högstadiedisco från förr eller en vanlig kväll på Harrys.

Let's dance.

Det är som en våt dröm om man gillar billig parfym.

O det enda som kan hindra är väl det halvt om halva löftet om att elen kommer ta slut ikväll? Men sånt har man ju hört förut, så var beredd att ta händerna från täcket.

Message from Michael

Kommerotardig is hijacked for a moment. It is used as Michael Jacksons official afterlife blogg.

This is Michael speaking, from life in paradise.

Welcome you all.

I have one white wing, and one black wing. That's cool. Moonwalk Schmoonwalk. I can really fly! The world looks tiny from over here. Cool as an apartment rented by Pagoden!

But.

As I heard that some of you misstreat my stuff badly I need to make an announcement.

It was never my intention that Billy Jean should be played more than twice a week, a home.

So that so.

Think about it!

By the way. My last words that I forgot to tell during the days: There ain't no potato like spared potato that you heat up in the micro oven the day after. Ain't no.

Hijacks over, no casualties, just love!


Vem sov över inatt?

Vem sov över inatt?

En mulatt!

Hon är vit o hon är svart.

Hennes hår är jättekrulligt!

Det låter väl gulligt?

Jag vaknade först idag.

För sån är jag.

Hoppade upp ur sängen.

Om en mening till kommer poängen.

Hon mulatten vaknade nog sist!

Min dikt är trist.

Pure & true shit.

Fast här: en morgonbild i svartvitt.Kiss i mörkret

Några dagar in på det nya året är det fruktansvärt kallt. Men igår kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att kissa utomhus. Robinson Mellansverige. Gudrun Schyman fast jag. Eller en vanlig pensionär från småbygden.

Min avsikt var att rita något roligt i snön. Dagen innan nyårsafton kissade jag Yoda. Mina barn blev överförtjusta när jag ropade till dem att komma o se vad pappa gjort. Men igår, eftersom det var sent på dagen var det mörkt o jag tänkte att det inte skulle fungera. Uppgivet knäppte jag upp min gylf.

I skogen ylade en varg. En halv sekund senare gick tolvtusen skott av o all snö rasade ned från granarna. Vargen ylade strax därpå från skogen på andra sidan vägen. Den lät glad o god. Men en älg klev yrsligt ut på vägen o glodde på mig. För en sekund slickade den sig om munnen o ställde sig på sina bakben. Sedan ryckte den på axlarna, flinade stort o fortsatte in i skogen.

Jag kissade. Döm om min förvåning. Mitt kiss lyste i mörkret. Neonblått. Som om jag juldekorerat mig. Jag tror det beror på att jag ätit för mycket gravad lax med nästan utgånget best före datum. Eller att jag lyssnat för mycket på Kleerup under nyårsaftonen. Eller att det bara var ännu en vanlig magisk afton.

Mitt neonblåa kiss gjorde att det var mycket lätt att teckna i snön. Dessutom lyste bilden jag tecknat tydligt där den var.

Jag ritade Fantomens onda märke. Med en fjantigt smal hals. Men det är okej eftersom det slog mig senare att det onda märket inte har någon hals.

Ni som åkte förbi o som nu läser detta vet nu varifrån märket kom. Att det är ett falsarium o att ni inte är så illa ute som ni trott. Men alla andra kan gott passa sig. De dör de inte av.

hits