Fredagsmys

Blommor, choklad, söta ord på badrumsspegeln i all ära.

Det gulligaste man kan göra för någon är att göra klart hela kuben!


Här är ditt liv: Kristina Winberg

Några små rader om en offentlig person som genomgått en stor sanering tillsammans med sin alldeles äkta Svensson.

Kristina Winberg, enligt mina små spioner i Småland mest känd som författarinnan som inte hann få sin bok "Mitt land liv, mitt val" publicerad innan någon annan jäkel kom o snodde hennes titel, är upprörd som en annan Tomas Östros idag.

Det som upprör är att Kristina Winberg hängs ut med namn o bild i Jönköping för att hon är Sverigedemokrat. Hon tycker det är tråkigt att hon hängs ut för att hon är Sverigedemokrat.

Det är inte jättekul att någon är Sverigedemokrat. Men Kristina var med på partiets lista över riksdagskandidater inför valet.
Även om hennes partikollegor inte visste vem hon var, eller var hon kom ifrån, så var det ändå korrekt att Kristina skulle vara med på listan. Eftersom hon var med i partiet o eftersom hon var kandidat till riksdagen. Bara lite lite anonym, på det vis som drivande o duktiga talare ofta kan vara.

Bland annat så här svarade Kristina om sig själv inför valet.Vi kan notera att Kristina har glömt att svara på vem som är hennes politiska führebild. Annars så påminner hennes svar på valsidan ganska många andra folkp... kristd... sverigedemokraters (*). Inget konstigt alls, som Malena Ernman skulle ha sagt det. En googling på "Kristina Winberg Ansvarsfull" gav över 11 000 träffar.

((*)För den uppmärksamme o petnoge läsaren: Bortsett från att kristdemokrater säger att djävulen o KG Hammar hör till vänster o Jesus då uppenbarligen till höger med sin "sköt dig själv o skit i andra"-attidtyd.) 

Det är klart att det inte är kul att hängas ut bara för att man är Sverigedemokrat. Men allt är relativt.

Förra gången Kristina Winberg hängdes ut, var det för att hon luktade illa.

Det outade hon själv. För det är tydligen inte lika illa.

Så kan det kanske vara.

En googling på "Kristina Winberg Dirty Woman" gav över 11 000 000 träffar.

Rolling Stones hjärta Blue Magic

Rolling Stones i Uganda skriver inte om Tom Cruise, Daniel Craig eller Kevin Spacey.På grund av det har tidningen bara en upplaga på ungefär 2000 ex/dag.

Det hindrar inte det Texasbaserade Blue Magic Inc att köpa stor reklamplats i tidningen.Blue Magic Inc. smusslar inte med vad de har på sin vardagliga agenda. Den här bilden ligger först i deras digra galleri över verksamheten.I galleriet finns sedan mest bilder av käcka amerikanska män i blaklader o banérbandanas samt burkar med citrusdoftande smörjmedel.

Än en gång måste det sägas: En doft av citron kan inte dölja en obehagligt kletig sanning. Det finns inte längre hundra top-homos i Uganda.

Jag bara undrar - var är de nu...

Liten efterlysning

Fan, jag har förlagt min kamera där jag hade bilderna på Gliese 581g. Typiskt.Om du har bilder på den försvunna planeten så vill jag göra dig uppmärksam på att Aftonbladet gärna vill ha dessa. Mellan raderna framgår ju att astronomerna i USA glömt bort att fotografera planeten. Eller så har de förlagt sitt teleskop. Men kanske du har bilder?

OBS! Det här gör jag som en samhällstjänst, jag har fortfarande inget avtal med Aftonbladet.


(Edit: Jag ritade denna bild ur minnet o MMS:ade den till Aftonbladet för någon timme sedan. Jag uppgav att om de inte är intresserade av att göra affär med mig så är säkert Expressen det.Jag har inte fått något svar ännu. Tystnaden är nästan kusligt total.)


Polskagrisars cykeltävling färgad av år 54

Denna dag för 1956 år sedan så förgiftade Neros mamma C-c-claudius så att Nero fick bli kejsare i Rom. Fenomenet curlingmamma är alltså inte så nytt som man ofta luras att tro. Sedan brann Rom upp medan han satt o fiddlade litegrand för sig själv. Hur det gick sen kommer inte jag ihåg, men det finns säkert något skrivet om det för den som är intresserad.

Min egen mamma rev ner alla tapeter i min hall för något år sedan. Sedan lovade hon att renovera resten. Det gjorde hon aldrig. Hon hävdar att hon älskar mig. Till o med lite mer än min bror. Den har man ju hört förut. Burn like you´re in Rome!

En mors kärlek är i alla fall klart röd. En färg som man även kan använda till kläder, både till fest, vardag o sport. För att göra mamma lite lugnare så bör man ha hjälm när man sportar balanssporter en bit över marken.  

Vilken färg på hjälm tycker du är finast tillsammans med den klart röda dräkten?Killen längst till höger glömde bort att knäppa sin hjälm, så när han ramlade i en kurva så var hans mamma snabbt där o fångade upp honom i sina trygga armar.

Hur det gick i tävlingen?

PTV Polska-PTH Polska: 3-2


Liten guide till utomlands

Det här är de ungefär femtio invånarna på Pitcairn.

Hej Hej!"Hallo! Hallo!"

När man läser på om dessa människor så får bilden en delvis annan innebörd. Även siffran femtio, faktiskt.  

Bilden är från 2002. Idag ska de flesta förrutom barnen se ungefär likadana ut. Barnen har blivit jättestora o lite mindre söta. Men jag tycker fortfarande att omkring femton personer saknas för att det ska vara femtio stycken. Men bilden är trots allt åtta år gammal.

Människorna på bilden är samtliga ättlingar till de upprorsmakare som gjorde myteri på det engelska fartyget Bounty. Där kan man snacka historiens vindslag. På riktigt. För du o alla du känner har hört talas om myteriet på Bounty o även om du inte vet i detalj vad det handlar om så har du en rimlig idé. Det handlar om ren o rå romantik, mysig mystik o härligt ärligt äventyr. Lite som Robin Hood, Kublai o Djingis Khan eller som Milleniumtrilogin i Hollywoodregi eller riksdagens talesman eller svenska akademins ständige sekreterare. Ungefär de anledningar du har för att säga åt ditt barn att knark är onödigt o lite dumt även om det är dyrt o kul.

Bounty blir i svensk översättning "frikostighet", "gåva" eller "skottpengar". Det är en ganska intressant recykling av ett o samma ord. Lite som att man i framtiden kanske bara behöver ordet Sverigedemokrat för att säga "nazist", "rasist" eller "utträde ur svenska kyrkan". (Inte för en sekund var jag sugen på att skriva "skottpengar", så det så!!!)

Idag bor ättlingarna kvar på den lilla ön dit nästan ingen annan någonsin kommer. Det är som Lost fast på riktigt. Robinson, alltså. Fast utan tv-kameror. (I ärlighetens namn: Någon gång per månad så går det flyg till o från en närliggande ö, men dessa flyg går endast om någon anmält att de vill åka med, o det händer tydligen högst någon gång per år. Sjukt oklart vilket håll folk reser till, även om Pitcairns befolkning år efter år sägs vara omkring femtio personer.)

(Wikipedia:) "2004 dömdes sex män, ungefär halva öns manliga befolkning, inklusive borgmästaren Steve Christian för olika sexualbrott, inklusive våldtäkt. Den brittiska regeringen har byggt ett fängelse på ön, så att de dömda ska slippa att deporteras till ett fängelse i Nya Zeeland. De sex männen började avtjäna sitt straff i slutet av 2006, år 2009 hade alla männen frigivts, eller fått sin straff förvandlade till husarrest eller samhällstjänst."

Pitcairn verkar även vara känt för sin marknad, som man är mycket stolt över o fotograferar mycket bilder kring. Det är inte en speciellt välbesökt marknad, som jag förstått det. Ungefär tiotalet stånd o runt fyrtio besökare. Det är sjukt oklart vad man prånglar. Men det är pitoreskt så det förslår.

Överkurs: Bildgoogla gärna ön så får du se vad fin den är. Ytterligare överkurs, när du ser vad fin ön är - be stilla o snällt till gudarna att Pitcairn inte har en egen Ulf Lundell (Mannen i röd t-shirt i mitten längre bak!). O att om Pitcairn har en egen Ulf Lundell, låt mannens produktion vara måttlig, för trots allt är det ju en väldigt liten ö, hur maffiga klipporna, havet o grönskan än är, inte mer än typ Fårö.

Polisrapport om helgen i Gotland

Jag stjäl en länk från polisen. Det är tillfället som gör mig till tjuv. Men jag gör det av samma skäl som Robin Hood en gång hade - jag delar med mig:

http://www.polisen.se/sv/Aktuellt/Handelser/Gotland/2010-10-09-0117-FylleriLOB-Gotland/?localid=24

Hehe.


Sit this one out

Alla människor måste dö. Vissa av oss måste dö i himlen. Det finns inget annat sätt att lämna in.

Dessutom slipper man gå den långa vägen dit. Det kan ju vara skönt av flera orsaker.

Ajöss o tack för underbara stunder.


Olidligt?

Jag håller tummarna varje år!Även i år garderar jag mitt hopp.


hits