Nåt för FRA!

Idag var min frukost en kaffe med cigarett.

Min lunch var ICA:s egna köttbullar. Med bönor o matvete.

Ikväll ska jag äta en flaska vin.

Du kanske tror att jag har gått med i en sekt.

Uppenbarligen.


testOkokt.

Glad påsk, håll er ute i våren o ifrån datorn, gott folk.

A-a-a-a-a-a-a-a-a-ah

Jag kan inte sluta sjunga på det här.O det finns det ju ingen anledning att göra heller.

Blogg.se vs Facebook: 1-0

En sista bild innan jag länkar den här bloggen till min facebooksida.


Du o jag o Tommy Nilsson

Skillnader mellan dig o mig?

Du äter junk. När du är i London äter du på McDonalds. Du vet vad du får. Det gillar du.

Jag äter faktiskt alltid
här när jag är i London. För att det är så bra service o sånt. Alltid när jag nämner det får du nåt konstigt i blicken o börjar prata om Tommy Nilsson.

Även där möts vi inte riktigt.

Precis som jag lyssnar på Tommy för att han har bra melodier. Det här är låten du inte visste fanns o låten du gärna skulle ha sluppit höra. Men jag gillar hans melodier.

 

Du gillar när Tommy kastar med håret. Jag vill ha honom stilla. Tommy själv vill både o. Både du o han ler vid tanken. Jag måste rusa för jag är kissnödig. Jag lovar att låsa för jag vill inte att Tommy kommer o torkar.

Nu kan du äntligen få komma på svaret

Jag vet inte om det här är coolt eller inte? Det går säkert att locka till sig ett o annat ligg med. Men är det verkligen såna ligg man vill ha? Det är ju i o för sig den sortens fråga som mänskligheten kommer att diskutera tills vår sista dag.

Det finns fler sådana frågor.Baileys o Explorer. Bäst var för sig eller tillsammans? O såg vi den där jackan i ett reportage om Kurdistan, eller var det bara en likadan?

Arbetsbelastningen är tydligen periodvis hög o tjänsten kräver uthållighet. Så kanske det är o så är det definitivt.  

En som har uthållighet är kommissarie Anders. Det är dessutom rätt gulligt att han kallas så.

För yngre läsare bör vi lägga till att Palme var en statsminister som blev mördad på nittonhundratalet. Man har inte hittat personen som mördade honom ännu. I sammanhanget konstaterar vi att den utlysta tjänsten är en tills vidaretjänst o inget korttidsvikariat, så du kan nog lugnt vänta med att hasta in på kvällspressens hemsida tills du gjort allt annat du har lust att göra av våren.


Hallos - en sorts Örebro

Du vet hur de flesta som kommer från en annan del av Sverige inte klarar av att prata om Örebro utan att vara tvungna att ta en paus o sedan upprepa ortsnamnet med gnällig o bajsnödig dialekt, så kallad örebrodialekt. Innan de fått detta avklarat kan de inte avsluta meningen där Örebro var inblandad.

Det är en gemensam tics som svenskar lider av.

En annan.Så ska det ju inte vara. Det ska vara så här.Musikvideon är kanske den bästa någonsin. Folk får parodiera den bäst de vill. Det slår alltid fel o tillbaka. Det är helt genialiskt att till denna mjuka seriösa kärleksballad göra en video där en blind kvinnlig student gång på gång uppvaktas av en hårfager mustaschprydd gänglig medelålders svart man i konstiga kläder som undrar om det är honom som hon is looking for. 

Mindre roligt är att det aldrig slår fel när man råkar diskutera sången (händer inte så ofta) eller klassiska musikvideor (händer aningen oftare) i ett sällskap att någon till slut kastar ur sig att haha, har ni tänkt på att hon tjejen i "Hallo är blind o att han sjunger is it me you're looking for".

Näh, det har vi inte tänkt på tidigare o säkert inte Lionel heller. Förresten lider du av tics.

Har du hört den här på sistone? "Jag är Messi!" Nej, det är inte Zlatan inför sin träning. Det är alla som spelar fotboll. Gissa vem denne Messi har fått sitt förnamn efter. Jodå.

(Jag kan inte låta bli att reflektera inom parantes. Hello släpptes 1984. Lilla Messi föddes 1987 o hans föräldrar - jag hittar ingen info om det är mamman eller pappan som bestämde namnet - bestämde sig för att döpa honom till Lionel efter Richie. Det är lite som att du skulle döpa ditt nästa barn till Niklas, efter sångaren i Jumper.)

Gemensamma tics varierar givetvis mellan olika länder. I till exempel Japan skulle ingen få för sig att skratta åt Lionel. De kissar hellre på sig i smyg. I Österrike säger barnen som leker nationalhjältar "Du bist Arnold und I'll be Bach"


Imorgon är Manchester känt för att vara en viktig stad i GB's sjöfartsnäring

Ikväll vill jag se det här innan jag somnar.
En dom gällande sex

Turkiet vill in i EU. De stoppas av ekonomiska regler just nu o ny ställning tas 2014.

Tjugotalet år innan tyskarna decimerade världens judebestånd sysslade turkarna med liknande gällande armenier. Tyskarna vill helst inte prata om sitt förflutna. Turkarna får inte prata om sitt förflutna.

Det är inte så att domstolen kan döma någon som gör det för kränkning av sitt land. Nej. Men genom att göra målet till civilrättsligt så kunde Orhan Pamuk slutligen istället fällas av högsta domstolen för att ha kränkt sitt lands medborgare.

Hans brott var i princip att han sagt att bilder som den här faktiskt har en historia. Det är inte bara tre män o en baby som skottat samman en jättestor hög med dödskallar o knotor.

 

En av männen som stämde Pamuk är för övrigt en av de män som tidigare försökt mörda honom o som för tillfället plockar tvålar från fängelsegolvet för det. När han kommer ut är han kanske inte en rik man, men åtminstone omkring fyratusen kronor rikare än idag.

Pamuks framtida ekonomi är lite mer svåröverskådlig. De sex personer som han kränkt genom att berätta om att turkar dödat armenier under tidigt 1900-tal fick dela på omkring 25000 kronor. Men denna dom öppnar för nya stämningar.

"Min kompis säger att det kan komma 10 000 tyska bögar till Sverige när vi går med i EU. Stämmer det?"
"Tja, gränsen är ju öppen för alla. Så, tja i princip..."
"Vadå. Öppen för alla? Kan det komma 50 000 tyska bögar till Sverige då?"
"Alltså, i o för sig, men..."
"50 000 tyska bögar. Det måste jag ringa o berätta. Han kommer o bli galen. Hej då!"

Jag har aldrig tittat på statistiken angående hur många tyska bögar som verkligen tog sig över gränsen till Sverige. Kanske var det bara sex stycken. Kanske 50 000. Det är ju oväsentligt vilket eftersom de inte stör någon eller gör någon illa. Det värsta som kan hända är väl att det kan brytas lite lustigt under schlagerfestivalen framöver. Men då kan man tänka Arja Saijonmaa o tacka livet.

Oavsett siffror. De som redan finns o de som kan ticka vidare på framtidens räkneverk. Det är nog få som har svårt att förlåta något som någons farfarsfar har gjort. Vare sig denne någon var en tysk eller en turk. Men ska man verkligen förlåta folk som anser att någon tycker att man bör prata om det som hänt ska tystas o straffas i domstol?

2014 är nära. Skärpning. Vi vill ha mer än pengar o Sebastian Larsson i Bursaspor.

hits