Vad hände sen?

Alla vi som missade följetongen får ratta in radion senare idag. Än så länge sprakar det bara.


Att ta emot bollar bredbent

År efter år får mellanlaget Vrena oss att rodna med sina ambitioner.Trots allt är det bra gjort av ett lag som kommer från en ort med bara 626 invånare.

Det lär ju inte bli fler invånare, så vi fortsätter att imponeras.

Efterhängset

Jag har svårt att släppa Kebnekaises saknade "mer än sex meter".

För att få ro i själen vill jag påminna om att
Hans o Ryta i Skåne har ökat landskapets höjd med 6.02.

Sveriges höjd är stabil.


Geologi: Mer än bara sånt som finns under marken men inte mycket mer än så

Det är lite tidigt att dra slutsatser ännu. Men vi kan konstatera att Kebnekaise har krympt till under 2100 meter sedan det blev känt att Annie Lööf skulle ta över Centerpartiet.

Berget förväntar sig inga applåder.

En intressant detalj i sammanhanget är att man tidigare har kunnat skåda ut över 1/11 av Sverige från Kebnekaises topp. Ungefär lika stor procent av landet som anser det vara en bra sak att SD är med o bestämmer över oss o våra gäster. Få SD-anhängare har dock haft orken eller kunskapen att ta sig dit, så det är bara statistik.

Utkikspunkten har sjunkit o idag lär man se betydligt mindre av Sverige från bergets topp. Framförallt eftersom det är molnigt över Lappland. 

Finns det någon matematisk formel som hjälper till att räkna ut om 2100 är mer eller mindre än mindre än fyra procent? Kanske som app till din nya I-phone, även om resten av världen ännu inte upptäckt behovet?Jag har aldrig hört talas om pop-pojkarna i Less than four. Det har säkert inte du heller. Men de förtjänar all uppmärksamhet de kan få. Det här är Annie Lööfs strå till deras stack.

Jag kan inte låta bli att undra vilka av de som nämnts i inlägget som vi kommer minnas om mindre än 2100 dagar? Mindre än fyra procent av dem, är jag i alla fall säker på.

There is always something going on in Atlanta, Georgia.

Den 21 september 2011. Först i listan är ett event om hur inbördeskriget förändrade Georgia o hur det påverkar ännu idag. Det är lite oklart om man anser att det blivit till det bättre eller till det sämre. Men det är sydstatsflaggan som vaggar tydligast på eventets hemsida.

Det finns även en länk som heter Atlanta Civil Rights Legacy. Där är man stolt över Martin Luther King. Helt förståeligt. Utan honom skulle färgade personer ha svårt att bli till exempel distriktsåklagare.

Ingenstans på Atlantas hemsida nämns Troy Davis. Inte ens som ett event. Det kanske finns ett litet hopp i alla fall.

Om det finns ett hopp, så ser det ut så här.Personen som dammat i rummet har gjort ett fantastiskt jobb. Se det som en utmaning, Larry.

Ni med

Suck...

Här avslöjar Aftonbladet försvarets stridscentral.

Det gör mig egentligen ingenting, ärligt talat. Jag är rätt övertygad om att det inte gör Sverige någonting heller.

Men om någon större poet än jag har fått skrivkramp så vill jag passa på att tipsa om att Janus rimmar på anus.


Brott o straff

Ulf Malmros yttrar sig angående kriminalitet.

Vi andra kan ju konstatera att straffskalan för stöld går från böter till två års fängelse.

Straffskalan för ett rejält kok stryk, det vill säga grov misshandel? Ett till tio års fängelse.

Jag tappade en del respekt för Malmros idag. Men borde kanske ha en annan sorts respekt för honom?

Leader of the Real Wild Kids

Ola vill inte berätta. Han håller för öronen o lallar Kleerups senaste hit när domaren tjatar. Han skulle kunna ha lallat vad som helst, han är inte personlig utan vill bara stänga världen ute. Inte för att världen är svår att hantera när man är opåverkad, utan för att det blir så jädra intimt med en värld inom sig.

Det enda vi vet är att kokainet kom in i Ola av sig självt. Sånt händer ibland. Man kan spekulera i att han kanske bara höll i det åt Plura eller Persbrandt. Man kan spekulera i att han trodde att det var nån slags citronpulvergodis som han kommit över. Man kan spekulera i att någon tyckte att det vore lustigt att hälla en makalöst dyr drog i en främlings glas bara utifall polisen skulle råka haffa just den killen någon timme senare. 

Oavsett så vet vi faktiskt ingenting. Kanske kom han direkt från Iran efter att ha spelat in en revolutionär porrfilm i 3D där han råkat få med sig spåren av drogen genom en främlings kroppsvätskor. Tom Does Teheran? Om den filmen dyker upp på biograferna inom några månader får vi fundera över detta. Annars tycker jag att vi släpper också det. Det känns lite väl personligt för min smak, oavsett om filmen skulle handla om Tom snarare än om Ola. 

Kan det vara så, förresten, att Ola kanske trots allt är skyldig o har tagit knark med flit, kontokort o sedel. Fast då skulle han inte vara oskyldig, så det faller på det. Annars kunde man tänka sig att han kanske har en operation inplanerad o är rädd att den kommer ställas in om det blir känt att han inte är ren o dessutom rökt.Ola, innan veckans skandal.

Vi andra borde gå vidare o låta detta vara. Det är bara det att världen känns makalöst trång när Ola har den inom sig. Men domaren o vi andra kan ta hjälp av en
lightwarrior, (vad är det, säger du kanske? En "ljuskrigare" såklart. Lärde du dig ingenting på engelskan?) o gå vidare med våra liv. Det är inte mer än rimligt o blir inte så jädra personligt.

En mycket tråkig historia. Det tyckte i alla fall mina barn när jag berättade den för dem i går god natt.

hits