Gamle vän, gamle vän

Tågen till och från Mälardalen kommer inte i tid. Just nu står ALL trafik stilla. En lokal tidning skriver att SJ förklarar förseningarna med i huvudsak tre saker: Personalbrist, fordonsbrist och barnarbeten. Sj skojar o säger att det är första gången det går så långt att tågtrafiken avstannar. Man menar att det är rätt coolt att det blivit så. Freeze! säger SJ sedan till tidningens reporter o ler stort när denne hukar för SJ:s mjuka näve som låtsas vara en pistol för en sekund. Sen kramar SJ om reportern jättehårt o berättar hur det egentligen ligger till. Pekfingret fortfarande pekande mot tinningen.

SJ säger själva att de kommit tillrätta med personalbristen. De berättar inte hur. Fast min mamma fick fly från ett tåg nyligen när en konduktör försökte fånga henne. Han skrek att hon skulle se sig som anställd. Dessutom ska antalet inställda tåg nu vara många färre än tidigare. Genom att säga så försöker de få oss att fokusera på oväsentligheter. Jag tror att de bara vill ha våra pengar.

Trots hårt arbete så lyckas SJ inte lösa problemet med att tågen aldrig kommer i tid. SJ förklarar detta med att barnarbetet i Kolbäck fortfarande skapar förseningar, som inte bara märks på Mälarbanan utan sprider sig som en svininfluensa via tågen mellan Västerås och Eskilstuna vidare till Svealandsbanan. Barnarbetet vid Tegelbacken, söder om Stockholm C, innebär, enligt SJ, att endast ett spår kan användas vissa dagar. De andra spåren kryllar av barn som med hinkar och spadar försöker skapa framkomlighet. Därigenom hindrar de tydligen tågtrafiken. Ibrahim Baylan förhandlar fortfarande om kostnaden, men Ekvation a´la SJ kan komma att utgöra en utslagsfråga i nästa års högskoleprov.

SJ säger att kombinationen av dessa barnarbeten väntas ge effekter i tågtrafiken till och med februari månad. De säger också att tomten dör om det inte blir så.
 
SJ säger även att en tågvagn spårat ur i Halsberg, en kontaktledning rivits ned mellan Flen och Katrineholm, samt att en del lokdragna tåg tvingats sänka sin hastighet på grund av att de inte har bromsar. Flen? Ta bladet ur munnen och säg Nangijala istället. Ingen kommer tro er i alla fall, SJ!

Det är lite som de där skåningarna o smålänningarna som halkar av vägen med sina bilar år efter år i chock över att det faller snö. Det går inte att ursäkta med att snön normalt faller en månad senare neråt i landet. Den faller likafan o fullt. Man måste faktiskt lära av sina misstag!
 
Det är lågt att skylla sina misstag på alla. Lägst av allt är att skylla på barn. Skärpning SJ!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits