TystnadNi vet hur man kan vakna mitt i natten o känna att något inte är som det ska. Ett ljud som inte finns. Hur det snarare är en förtätad tystnad som väckt upp en. 

I natt vaknade jag o låg o skruvade mig i sängen några minuter. En svettdroppe i pannan störde mig så pass att jag nyktrade till för en sekund. Det var någonting med saknade andetag, ett saknat tryck mot min kropp.

Jag höll andan o lyssnade. Ingenting. Ingenting. Jag tog på mig mina tofflor o smög ned för trappan.

Där satt Nalle o tittade på TV. Med glasaktiga ögon o sinnena helt riktade mot det som hände på skärmen. När jag harklade mig ryckte han till i pur panik. För en sekund stirrade han på mig som om jag var en mördare som överraskat honom i ett hemskt bakhåll. Sedan flinade han generat.

Han hade gått upp för att titta på Dead Set. En serie som är för otäck för att jag tidigare låtit honom se den. Jag vill ju inte att han ska få mardrömmar.

Men i natt värmde jag en kopp choklad o satte mig tätt bredvid honom. Vi såg två avsnitt, de är ju så korta.

Men idag ska jag ta ett allvarligt snack med honom, det lilla busfröt!

Midnight run

Idag hade jag en riktigt dålig dag.

Jag beslöt mig för att få något ut av dagen ändå. Jag räknade bilar i staden.

Det finns 34300 bilar i vår stad. Personbilar, minibussar o tjänstefordon.

Det finns 23540 parkeringsplatser. Offentliga o privata. Gratis o betalvarianten. Om man räknar med att en genomsnittsvilla har plats för en o en halv bil. Dessutom så är 1250 parkeringshusplatser stängda om natten. Fast man kan visserligen ha bilen ståendes över natten där om man hinner in i tid.

Min dag blev inte så mycket bättre. Men den gick i alla fall.

Inatt åker 11000 bilar runt i vår stad o letar parkering. Hoppas det är något bra på radion.

På vår gästparkering finns tre tomma platser. Men jag talar inte om vart jag bor. Jag är rädd att det skulle orsaka rusning.

Baklängesbolibompa i rött

Familjens digitalbox har gått sönder. Eller gått sönder kanske är fel ord. Den fungerar annorlunda än tidigare.

Bilden på TV-skärmen är blodröd. Det är precis som gamla tiders svart-vitt, fast blodrött-vitt. Det är rätt obehagligt, men man vänjer sig vid det, precis som vid det mesta. Rätt fort dessutom, om man är så TV-beroende som jag.

Dessutom spelas ljudet upp baklänges. Man vänjer sig vid det också. Till slut börjar man nästan föredra att ha det på detta vis. Jag har stått ut med att se på "Bonde söker fru" o "Feta barn från helvetet? Martin spikar dem!" den senaste veckan.

Jag kan dessutom bekräfta vad många med mig länge misstänkt. Här är ett baklängesutdrag från Bolibompa:

"Nu vrider vi bultarna en gänga till. Vi tristessar dina föräldrar så att de somnar eller till o med dör. All makt åt lilleputtarna o deras kungar."

Sedan körde de igång ett avsnitt av "Drömmarnas trädgård", följt av gårdagens avsnitt av "Byggare Bob."
(Bob kan ha utbristit, vid baklängeslyssning alltså: "Arbeit macht frei." Men jag var rätt full o kan ha hört fel, så jag vill inte hålla det mot honom.)

Tydligen planerar Bolibompagänget en stöldraid runt kvart i sjutiden inom kort. Deras plan är att helt sonika vandra in i barnfamiljers bostäder o plocka åt sig allt som de kommer åt o sådant de behöver. Förutom TV:n. För den är deras garanti att alla vuxna sover klockan just då.

Vad vill jorden mig?

Jag drömde inatt att min mor tog mig med på snatteritur.

Hon kom hem till mig rätt tidigt på förmiddagen o sade åt mig att komma med. Hon hade en jättebra idé för dagen.

Vi satte oss i min nyinköpta Cheva Trans Sporter o åkte iväg till en mellanstor svensk landsort. Den var anonym i drömmen. Det kan ha varit typ Örebro, Skövde eller Allingsås.

Vi kom till ett Hemköp med drive-in. Där lastade vi bilen full av säckar med blomsterjord , fläskfiléer o fryspåsar. Sedan berättade vi för tanten i kassan att vi ämnade ta oss till ett närliggande Hemköp för att betala våra varor.

Vi åkte faktiskt till det andra Hemköpet. Men där låtsades vi bara köra omkring lite grand utan att finna det vi ville ha o åkte sedan ut därifrån som om ingenting hänt, eller som om inga varor fanns i vår bil. Jag var hela tiden enormt rädd för att polisen, Nordic Battle Group eller Blackwater skulle komma o ta oss. Mamma bara log åt mig. Hon tyckte uppenbarligen att jag var en mjäkig fegis till tönt som borde växa upp.

Sedan åkte vi till en sommarstuga på en kulle, en bit utanför staden. Där gjorde vi inbrott för att ta en kisspaus o vila en smula. Man kunde se det ena Hemköpet därifrån. Jag somnade till en stund. Jag vaknade av sirener. Långt bort på vägen, på väg bort från oss o till Hemköp, såg jag två polisbilar i full fart. Med blåljuset på.

När jag vaknade upp ur min dröm funderade jag ett slag på vad den betydde. Det enda jag kan komma på är att jag antagligen skulle göra min mamma stolt om jag skiljer mig från min fru o blir ihop med Winona.

O att jag faktiskt är i visst behov av några säckar jord.

Jag kan inte se min muf!

Nu vill MUF starta krig mot Eritrea. Man vill skicka svenska trupper in i landet för att med våld frita Dawiit Isaac. Det berättar föreningens ledare i dagens skymningspost.

Äntligen Nordic Battle Group. Kombattanterna som man glömde kalla in för att lösa situationen i Irak kan äntligen få visa vad de går för. Som de har skakat av frustration sedan de insåg att de missat att lägga ut sitt telenummer på Eniro. Det låter väl inte som en kvalitetssäkrad lösning, ens enligt Timbromodellen. Vore inte muffilurena så rädda för de starka marknadskrafterna så borde väl ett förslag om bojkott av Eritreas huvudsponsor Coca Cola vara betydligt driftigare. Eller en landsomfattande Eritreaturné med framförande av Niklas hitsång Upp med tändarna? Då kan ju MUF efteråt hävda att de är stora i Eritrea.

Upp med tändarna istället!

(Jag har mycket svårt att släppa helikopterscenerna i Apocalypse Now. En helikopter med gigantiska högtalare som sveper längs hela Eritrea o dunkar ut Niklas beats o rhymes. Inom tjugofyra timmar vore Dawiit frigiven. Men det skulle ju göra själva idén med Nordic Battle Groups existens poänglös. O så vill ju ingen ha det. Det är vägen som är mödan värd, inte målet.)

En av mina bättre vänner från förr i tiden var ordförande i stadens MUF under nittiotalet. Det blev en ganska hyfsad människa av honom till slut ändå. Det är samma kille som för några år sedan fick stryk när han guidade andra homosexuella i Stockholm under pridefestivalen. Då kallade han sig själv "the poet". I didn't know'et!

Jag minns när vi gick för att rösta tillsammans en gång. Han tittade sig om bland valsedlarna mer än en gång innan han sa till mig att han ville gå. Jag lade min röst på lådan o gick ut till the poet som stod o väntade utanför.

Vad var problemet, undrade jag. Du är ju aktiv inom ett parti till o med, o borde väl inte ha problem att veta vad du ska rösta på?

De hade inga valsedlar för MUF, svarade han o såg grinig ut. Jag tänker aldrig mera rösta om man inte vill ha demokrati i Sverige.

Fortsätt kampen en annan dag istället, sa jag. Sedan bjöd jag honom på några öl på en krog istället o tänkte att de själva var oss andras bästa chans att få ordning på Sverige.

Det fortsätter vara så.

Ni kan ta ner tändarna nu!

Flugornas herrar

Min polare från folkpartiet råkade få tag på Thomas Bodströms nya romanmanuskript när han i morse var o kollade i sossarnas mailboxar efter vilka som hånglat med vilka på gårdagens partistämma.

Boken verkar utspela sig i en svensk medelstor stad. Huvudpersonerna är barn. De vuxna är ständigt närvarande, men undantagslöst som gråa o anonyma bakgrundsfigurer.

På TV gör nyheterna reklam för ett dagis (jajaja, jag vet att det hetej föjskola, skriver Bodström i en fotnot) som gör allt för att skydda barnen från omvärldens faror. I alla fall i form av allergener.

Allergifria dagis låter bäst i hela världen. Inte en dammtuss, på golvet, ett hundhårstrå på dagisvännens krage eller en parfymdroppe på farmor som kommer o hämtar. Inte en mjölkprodukt i lunchen, inga pollen på innekläderna eftersom man byter till innekläder innan man går in o säkert får man sällan skaldjur till mellis.

Barnen mår säkert underbart på detta dagis. Eksem försvinner o barn slipper därmed stigmatiseras så där trist så att de aldrig mer i hela livet får kompisar, fruar eller arbeten. Dessutom kan de andas pipfritt hela tiden o slicka på golvet utan att bli sjuka eller ens äckliga.

Allt det där låter bra, säger Tony Irving. Määnn (Men)...

(Alla barn vet vem Tony Irving är. Bara för att vi vuxna är fulla under fredagsmyset så betyder ju inte det att barnen missar att registrera vad som sker o vad de ser.)

Vad händer sedan när barnen börjar i skolan? O får vistas i en så kallad normal miljö? Blossar exemen upp över hela deras kroppar o de blir små bergatrollsbortbytingar som måste avlivas. Eller dör de redan i krampaktiga andningssvårigheter för att fröken har en undulat eller en älskare som nyttjar Axe därhemma?

Principen beskydda mot allt som kan skada ditt barn kan man ju sedan applicera på precis allt. Det är enkelt att skydda barnet även mot våld, sexuella abnormaliteter o underutvecklande TV-program. Visst, så länge barnen bor hemma o i en garderob med tättslutande plastinkråm så är det inga problem.

Fast en dag tvingas ju barnen släppa taget o leva i världen som den faktiskt ser ut o är. Är det vettigt att göra steget mellan det tidiga beskyddade livet och verkligheten galet stort?

Bodström svarar genom att låta de grådaskiga o genomskinliga beskyddade barnen dö i någon slags pestens tid där de till o med kvävs till döds av vaccin o ambulansbilarnas avgaser. De andra barnen står bredvid o äter snor direkt ur näsan o fattar nästan ingenting av vad som händer. 

Bodström avslutar märgfullt: Jag tror på skärseld.

Filippa and the real doll

En säregen kvinna ville få fart på sitt liv. Egentligen först efter smärre påtryckningar av sin syster o dennes oroliga make. Fast så invecklade kan vi inte vara här o släpper det.

Kvinnan arbetade administrativt vid en dator. Hon uppfattades som rätt märklig av sin omgivning. Men hon var rätt söt (Läs: normalt ansikte, men jävligt sjyssta bröst o helt ok stjärt), så kallad "värd att ligga med" o kom undan med det mesta. För det mesta. I andra fall vände hon sig till gud o bad om ursäkt. Det funkade i alla fall i den staden. 

Kvinnan beslöt sig för att skaffa sig en anatomisk korrekt docka i verklig storlek. Via en teaterförening i storstadens utkanter fick hon tag på vad hon sökte. En rätt söt, hundögd mörk leijetoj. Helt obegagnad, dessutom. O med ett antal olikfärgade sjalar på köpet.

Ibland bar kvinnan sjalarna, ibland bars de av den riktiga dockan. Det var bland annat det som var så härligt.

När det brister för kvinnans syster så rusar hon till teaterföreningen o hamnar desperat framför dockförrådet. I chockartad fasa inser hon att hennes syster valt bland oppositionsråd, popsångare, assistenter o poliser. Någonstans där går det upp för systern att det ändå måste innebära något gott att valet föll på en statist. Visst mår min syster dåligt (MR! MR! MR!) men hon håller ju ändå sin förvirring till en acceptabel nivå, tänker systern högt med en dödskalle i handen. Där o då beslutar systern sig för att stödja sin syster i det som ovillkorligen komma skall. (Beslutet får sig en liten törn när systern tittar innanför dockans kalsonger. Men även då klarar hon av att gå vidare efter att blunda o skaka på huvudet.)

I sympati för Filippa togs dockan väl om hand av omgivningen. Den fick anställning både här o där. Till slut var dockan insyltad i de flesta av stadens bolag o föreningar. Den satt på sin stol o glodde rakt fram o fick höra att man inte klarade sig utan den. Någon tog sig till o med för att kamma dockan. Sedan gav man faktiskt dockan cred för att den förklarat hur man ska anpassa sin körning när man ser en "varning för rasande jättestenbumling"-skylt vid vägkanten. (Scary?)

Kvinnans hemliga beundrare, jag minns inte om det var E-type, Magnus Uggla eller hela jävla The Ark, fick sitta o tråna i hemlighet efter henne. Men det fick stanna där eftersom man inte kan ta någon som är upptagen. Inte ens om det rör sig om en byfåne. Sådant är det skottpengar på o alla skulle ha gjort voodoo på kvinnans hemliga beundrare, så han fick äta sina grässtrån riktigt hårt istället o försöka undvika att spilla sitt blod på kragen. Den hemliga beundrarens ögon blev med tiden allt likare dockans hundiga diton.

Kort: Genom sin docka levde kvinnan. Men...

Desto bättre det gick för dockan, desto sämre mådde kvinnan, märkligt nog. Hon som förr varit en tyst mus började dricka öl istället för vitt vin o uppvisa sadistiska drag mot dockan. Dockan bara tog emot. Utan ett leende, utan en tår. Med värdighet.

Med värdighet? 

I filmen tynade dockan bort vartefter kvinnan öppnade upp sig inför verkligheten o lät den komma till henne. Det var sorgligt såklart, men ändå lyckligt. I bitterljuv ångest sänktes dockan in i glömskans trakter. Det antyddes att kvinnan inom kort skulle börja ligga med sin hemlige beundrare. Men det gjorde man ingen grej av, för det är ju bara en liten detalj i en resa vi andra inte har med att göra.

I eftertexterna framkom det ett smärre gräl mellan hjälpmedelscentralen, gravgrävaren o killarna som står med piska o kulspruta o ser till att rätt sak hamnar på rätt plats i återvinningscentralen. Min DVD knastrade till lite snabbt innan filmen frös sig, troligtvis på grund av en repa på skivan, o jag kan inte berätta om vad grälet handlade om eller vem som vann. Men jag tror inte att det var samma som förra gången.


Vad blir det för mat

Medan maten praktiskt taget sköter sig själv läser Nalle Nelly några av de tusen bortglömda tipsen om hur man styr upp sitt hem o sin vardag.
Efter maten hittade jag citroner i varenda garderob. Nalle Nelly hade dessutom stuckit hål på alla mina ballonger för att lättare kunnat städa undan dem. Jag botade huvudvärken med kokt persilja.

Mama, I just killed a man...

I helgen är det mors dag. Det skall vi fira här o där. På kvällen fortsätter firandet på TV 4, som håller gala till förmån.

Bland annat kommer den snälla snälla Caroline af Ugglas sjunga tillsammans med Rickard Wolff. De kommer att sjunga "Mama Mia", förr i tidens svar på "Ooops, I did it again".

Vi bjuds dessutom på Anders Ekborg o Sonja Aldén. Namnam. De kommer framföra "Min mor sa till mig", en sång om att Orup kommer att bli lämnad av sin flickvän för att hon är så snygg. Eller för att Orup är så ful.

Enligt Kattis Ahlström o den nyss återfunna Tilde de Paula (VAR det hon som stannade kvar i Magaluf eller Ibiza den där sommaren o vägrade komma tillbaka?) så har det inte ställts några krav från TV 4:s sida att artisterna ska skänka en tanke till vad de egentligen sjunger. Det enda kravet att få vara med på galan är att framföra en sång med en titel som innehåller någon variant på ordet "moder". Finns det en korrelation mellan programidén o artisturvalet? 

"Jag kan se att dina läppar fladdrar, men jag lyssnar inte på dig, jag tycker du är tråkig", sade Carolina af Ugglas när hennes fan undrade varför hon inte kunde sjunga en hyllning till sin mamma istället, när hon hade chansen att göra det i TV. Rickard Wolff mumlade något om att i enlighet med hans konstnärliga frihet o obundenhet kunde kaffekopp lämpla sonika nåt alls.

Snart lär det vara dags för Barngala. Då kommer Carolina af Ugglas framföra "Baby got back" tillsammans med hela Bo Kaspers Orkester. Kent kommer kompa Rickard Wolff i sin "Pojken med hålet i handen".

Vi som inte är jätteförtjusta i Kent kan redan nu uppgradera från TV 4 till betaversionen Kanal 5.

Zorro Zorro Zorro

Det är väl ingen större chock att Linda Rosing blivit gravid. Det blir ju tjejer i hennes ålder då o då. Men tydligen är hon noga med att påpeka att det inte kommer inverka på hennes planer att adoptera Tom Hjelte. Hon kommer ha tre barn i samband med bebisen. Tre schmee har hon sagt. Tre barn är typ ingenting o därför vill hon ha fyra, som är mycket coolare.

Det blir lite av en regnbåge, menar hon, att ha barn som är yngre än sig o äldre än sig. Det ger perspektiv på tillvaron utan att slita alltför hårt på brösten. (källa: Borttaget Youtube-klipp på fulla deltagare på fest hos Fadde)

Det är nog inte en feltolkning att hon kommer prioritera att amma bebisen framför Tom Hjelte oavsett vad hon tidigare hävdat. Tom Hjelte får troligtvis nöja sig med nappflaskan o en snuttefilt. Det lär framkomma av skymningspressens framtida löp. Klokt i alla fall eftersom Tom själv hävdat att han utan problem o i sömnen o utan att ens ta i suger en pingisboll genom ett McDonaldssugrör. (Vissa utnyttjar tiden då andra försöker överleva i bollhavet).

Men att inte bli ammad är inte en ursäkt för att slippa blöjan!

Robinson-Robban har kontrat med att stämma en skvallerblaska för att de har skrivit att han varit full. Ett rätt dåligt försök att återta framsidan från Linda enligt expertisen. Men prins CP är singel, Ledin ligger i träda o Dede gifter sig, så det finns rätt många öppna mål för Robinson-Robban om han bara hittar bollen.

Det är kul i alla fall att Linda återigen är gravid. Hoppas hon lägger ner sin tävling med Robinson-Robban innan bebisen o Tom lär sig läsa.

Fortsättning lär följa inom kort.

Antonio Banderas gör en helt ok tolkning av den gamle räven, men orginalet var snabbare med värjan. På en sekund kunde han skriva Z. Jag avslutar med en tresekundershyllning av min gamla hjälte:

Zzz...

De sömnlösa nätterna

Prolog

Idag klockan 04.26 började sagan om Nikolaj Hammarhaj.

Inget märkvärdigt. Ingen stor sak. Bara 3,2 kilo.

Dessutom helt tandlös. Han kommer inte skada någon.

Fast, trots att jag vet allt detta, lär jag ändå ha rätt svårt att sova sedan han dök upp.

Hans gick fel

Så här har jag fått det berättat av en bekant:


"I min hand håller jag ett faderskapsintyg. Hans Fahlén gick fel. Sedan gick han igen. Jag vet vem som är Per Bills riktiga pappa."


Min bekant påstår sig ha sett oredigerade delar av ett avsnitt av Spårlöst som ännu ej sänts. 

"Under många år har Per levt i tron att han är den äkta sonen till Margaretha "Small" o Buffalo Bill. Så är det inte."


Det förefaller som att Per Bill är antingen upphittad bakom ett hörn eller att han är "bortbytt". Margaretha o Buffalo är båda döda idag o deras syskon stänger dörren i ansiktet på Hans Fahlén vilken maskering han än närmar sig i.


"Per Bills jakt på sanningen har flera gånger varit närmare än han förstått. Men hans många irrfärder har av olika anledningar aldrig nått vägs ände."
Jag vet inte om min vän hittat på uttrycket "I stället har han hamnat vid vägens kant" själv eller om det är ett citat ur programmet. Verkligheten fortsätter att tangera dikt o poesi: 


"Det ironiska är att mången gång då han skådat i glaset har Per skådat sanningen. Han är nämligen en påg af familjen Spendrup. Av hänsyn till familjen i fråga kommer inga namn att nämnas utöver detta."


Fegt. Man borde stå sitt kast. Så här ser en av dem ut:
Sedan slutar det lite sliskigt. Men hellre det än tårar, menar min bekant. Det har han ju rätt i den lille spjuvern.


"Per Bills riktiga lillebror Lasse Kronér uppges vara lycklig så att han joddlar över att äntligen fått en storebror. Han är dock ärligt talat rätt uppgiven över att det är just Per. Men enligt Lasse så behöver man inte umgås bara för att man är bröder. Det räcker att skänka en tanke ibland."
Så fick jag det berättat av en bekant. Jag lånade honom femhundringen han kommit för. Genast köpte han den där rosa drinken han suktat så efter o verkade glömma bort mig. Fast bara nästan, för någon minut senare tittade han på mig o utbrast:


"Livet tar oväntade o härliga svängar. Lasse är erfaren o förkastar tanken på att när man dränkt en sorg står tusen åter. I stället menar han att när en sorg är dränkt står dig lyckan kvar eftersom sorgen är död."


Sedan reste han sig o bugade sig för mig, grabbade tag i kvinnan vid bordet bredvid o frågade om hon ville knulla. Fem minuter senare blev han utkastad efter att ha skallat en vakt mellan benen. Av någon anledning kastade vakterna ut även mig. Fast när jag hamnade på gatan var min bekant inte kvar. Jag vet inte var han befann sig. Jag vet fortfarande inte var han befinner sig. Lika bra! (Som vadå?)

www.kronofogden.se/download/18.39f16f103821c58f680008525/total.mp3

Jag vill ge mina trogna läsare en liten present. En bonus för att du orkar ta dig hit gång på gång.

En alldeles egen kronofogde för dig att ladda ner.

Pick your choise o utnyttja den väl. 

PS. Den uppmärksamme läsaren har ytterligare en trevlighet att svänga loss till. DS

Namnsdagsbarn

Killen som bär kaffekoppar till killarna som filmar Karin Dreijers musikvideor får alltför lite uppmärksamhet.

Idag har han namnsdag. Det är värt en kram. Luften är fri, så kom o ta den när du kan, Erik!

Mikrofåningar

Will the real ---- ---- please raise your hand?


Förlåt om det blev tjatigt. Men det är ju inte mitt fel!


The truth IS out there!

En gång för alla. Jag har inget att lära den som blundar eller skyggar för verkligheten.
 
Så är det för att jag inte har något att lära någon. Överhuvudtaget. Tyvärr.

Men den som kommer hit o söker sanningen skall sannerligen aldrig känna att den lämnar utan att ha erbjudits vad den sökt.
Varsågod!

The truth is also offered in english, for all non-swedish followers!Utan glitter, glamour o gastkramningar

Under några timmar kunde vi glömma bort att landet effektivt krossade allt eventuellt homosexuellt motstånd i förväg. För att få folkets tankar att skingras lät man sedan Putin hoppa o glida som en säl i ett vattendrag högt över publiken. En alternativ karriär, eller bara en blöt kväll över folkets huvuden o förstånd?

Efter melodifestivalen igår förstod vi ingenting. Huvudet bara susade av takter, danssteg o färglada kläder. Men hur låtarna egentligen lät, det hade vi inte någon som helst koll på. Då kom Nelly på den lika enkla som briljanta idén att sjunga sångerna för oss till endast ett enkelt gitarrkomp. På så sätt var det ju melodin som kom i centrum.Mellan varje sång drog Nelly även några skämt. "Hur känner man igen den riktiga Petra Mede...", ni vet. Den typen av rysk humor. Det var inte så jätteroligt, ärligt talat. Men ganska trevligt. Flera gånger, mellan klädbytena, så låtsades han börja spela Tingeling. Innan vi hunnit kasta hårda saker på honom så drog han snett på munnen o visade tydligt att även en krambjörn har någon sorts värdighet. Trots att han är en slampa.

Tyvärr slogs en sträng av på gitarren under retro-disconumret i slutet, så hur den sista låten egentligen låter, fick vi aldrig reda på. Eller ja, jo...fast eftersom den här hemma tävlade i en sorts Triad/Housemartins-kategori, så blev den ju på sitt eget sätt helt outstanding. Nästan som något från en julafton från förr i tiden. Men det var bara för tillfället, ett sånt där magiskt hallelujah-moment, ni vet... Efteråt glömde vi alla bort den melodin mycket snabbt. 

Well well well.

Det är inte mycket att snacka om. En gitarr kan aldrig ersätta en fiol, men ändå. Rätt låt vann.

Att brottas med barn

Om man är svag, som jag är, är det ofta menlöst att bråka. Men det finns såklart undantag. Dessa undantag består av små människor som är ännu svagare än en själv. De är ofta tunna, bräckliga o ganska korta. Dessutom har de pipiga röster som inte pratar riktigt rent. Det kan vara svårt att förstå att det är mamma de skriker efter.

Fast jag vill inte slösa ett helt inlägg på lyckopillret Kleerup, så jag byter ämne.

När man ska brottas med barn är det smartast att hoppa på dem när de inte är beredda. Det sker med fördel bakifrån. Ofta är barn upptagna av någonting. Det kan vara TV:n eller en legogubbe eller en ursäkt för en teckning. Därför behöver man inte vara speciellt duktig på att smyga när man ska ta dem.

Barn är bräckliga o går ganska lätt sönder. Det får aldrig bli ett självändamål, för även om det är lätt att se det roliga i det är det ändå ganska lågt. Var alltså lagom varsam. När jag hoppar på en unge tar jag antingen tag i fötterna o håller den upp o ner ett tag. Tills huvudet är mörkt rosa. Därefter viker jag barnet framåt o för en hand under nacken innan jag slänger ner det på marken. Akta tårna - barn är längre än de verkar. Akta även om de kräks upp sin ofärdigt tuggade mellis. Det är sådär kul att tvätta bort clementin eller russin från strumporna.

Halvnelson o partär? Som om barn skulle veta vad det är. Du är vuxen o du bestämmer reglerna. Plus att du är jättestark jämfört med barnet. Du behöver inte sådana grepp för att glänsa. De gör dig snarare ganska löjlig. Partär är för övrigt ganska snuskigt, eller hur?

Ibland låtsas jag äta upp delar av barnet. Det ger dem panik. Speciellt om de inte sett mig förut o inte vet vem jag är. Om barnen är söta kan jag av sympati låtsas kräkas upp dem strax därefter. I annat fall låtsas jag som ingenting utan håller bara huvudet (barnets) hårt pressat mot marken. Här är bästa läget att dra barnets tröja eller jacka över dess huvud. Det håller dem ganska stilla eftersom armarna blir låsta av detta. Då kan man killa eller bryta som man vill.


Nu brukar jag försvinna. Fort. Barnet lämnas i ett stadie av ditt eller datt. Vilket ju inte längre är mitt problem.


Män i uniform, oh la la!

Mångas drömmar går härmed i kras o i graven. Under min tid som homosexuell var just peruanska polisuniformer det jag bäst gick i gång på. Ofta tvingade jag min man att... Nja, det är väl allt för privat, så det får vara. För hans skull, för han är, ärligt talat rätt fjollig o känslig. Jag vill ju inte att han ska bli ledsen.

Fast mustachen lär han tydligen ha kvar än idag. Nåväl.

Men peruaner! Ni kan inte ta våra våta drömmar ifrån oss! När jag blundar så ser jag hur alla peruanska poliser kramas i en stor blöt mörkblå ormgrop. O ni kan inte göra något åt det!

Nalle Nelly

Kommerotardig har en ny medarbetare från o med idag. Får jag presentera min vän Nalle Nelly. Nobody puts Nalle in the corner!

Gissa kändisen!

Innan Daniel Westling blev känd så var han med i ett TV-program. Det är en tid sedan. Det handlade om att låtsas vara någon annan än den man är:
 

Först tänkte jag att Carl Bildt gått ut offentligt med att han läst boken Jack i sin ungdom. Men det räcker ändå inte hem. Han är inte storstadsmässig nog för att vara den rätte.

Sedan var jag inne på Björn Ranelid. Mest för att jag är inne på Björn Ranelid alltför sällan. Fast den mannen berättade för kvällspressen rätt nyligen att han haft en o samma kvinna under hela sitt liv. Det är en mycket vacker sak. Men det gör att han inte kan vara vår man.

Hannah Graaf är för ung. Magdalena skulle väl inte gränsla en göteborgare för en miljon?

När jag tänkte Lars Winnerbäck fick jag en mördande huvudvärk. Det var som vanligt. Den mannen är fel även här.

Jag har fastnat för Birger Schlaug. Minns du honom? Politikern som avslöjade ALLT! i samma veva som han avgick. Under tiden som politiker yppade han inte det allra minsta, inte minsta fotbollsbravad, vare sig Ohlyska eller Bodströmska sådana.
Sedan kom smällen. (Det var åren innan allt blev till "chocker") Mannen är det vildaste som varit med o styrt vårt land tills Anders Borg gjorde entré!  

Det mesta stämmer in på Birger, men jag inser att troligtvis bara Daniel själv sitter inne med svaret. Om han inte glömt sitt förflutna idag?

Konstigheter på främmande språk

Jag skulle vilja gå med i Konstfack. Här är min ansökan:

"I will try in english for once. After all it is my second language!That statue. I can tell by the color of your skin that you stole it!That watch. I can tell by the color of your skin that you stole it! Snuskgubbe, by the way!To me, you might as well be your brother. Or just someone else.The other boy's dog. I can tell by the color of your skin that you will steal it!They don't show. But inside they laugh their brains out, for the second time!

Tomorrow I write swedish again. After all it is my first language."

Om inte konstfack vill ha mig, kanske Folkpartiet eller andra är intresserade?

Brev till folkpartiet, inte angående flerpolislösningen, utan snarare om att ta i tu med problem innan de uppstår!

Ett förslag till Folkpartiet. Ni har säkert redan tänkt tanken, så klart. Era tankesmedjor ligger ju ganska långt fram, har det ju visat sig gång på gång. Men ändå.

Det rör sig om er kampanj för ett svenskare Sverige. Ikväll o några kvällar framöver ställs ytterligare ett led till ert förfogande. Det handlar givetvis om de två genomsvenska institutionerna Melodifestivalen o FRA.

Genom att nyttja den senare under den förra är det en enkel sak att se hur våra invandrare lägger sina röster. En förutsättning är givetvis att invandrarna tittar på showen. Redan där finns i o för sig en användbar parameter.

Folkpartister! Ni känner till att man inte får rösta på det egna landet. Invandrarna kan således inte rösta på Sverige så länge de befinner sig i landet. Det får ni inte hålla mot dem. Däremot bör ju rösterna falla på något av våra grannländer för att ett framtida medborgarskap ska komma ifråga. Likaväl som integrationen i det svenska samhället kraftigt bör ifrågasättas hos de invandrare som röstar på balkanländerna! Eller medelhavsländerna!

Sedan datalagrar ni uppgifterna, antingen i socialdemokraternas mailbox, er egen partiserver eller hos Migrationsverket. Jag skulle heller inte lita på papperslös handläggning, utan se till att spara skärmdumpar i något arkiv dessutom.

Busenkelt att sedan applicera materialet i en sammantagen bedömning om invandraren förtjänar ett svenskt medborgarskap.

Var så goda!

De ger oss fingret!

Min fru satt o bajsade rätt länge igår kväll. Själv satt jag o tittade på någonting trevligt på TV:n o glömde nästan bort att min fru fanns. En så kallad Luukare. Men plötsligt hör jag ett fnitter från toaletten o jag rycks åter tillbaka till verkligheten. Min fru har läst det här:Trots att hon blev hypnotiserad så såg hon det här när hon skulle lägga tillbaka tidningen:Givetvis lever jag i en mänsklig familj, trots att vi inte är blåblodiga. Så vi drog oss genast en annan ikon till minnes:


Vare sig min fru eller jag hade insett vilken stilbildare Johan T Lindwall är. Inte bara the boss, utan även hela amerikas samvete.

Den rysliga eftertanken var först att det var tur att fingret inte pekat åt Viktoria innan Daniel var med i bilden. Efter det funderade vi ett slag över vem som passade bäst med gesten. Vem fick oss att känna oss mest utvalda? Framförallt då Sam har hatt o Bruces huvud är kapat så blev det dött lopp mellan de tre!

När jag kom tillbaka till TV:n var Penelope påklädd o Ben Kingsley allmänt grinig. Resten av kvällen var ganska trist.

Under hela jävla resan var Lindwalls frisyr kompakt!

Är det sant att fabrikören Johan T Lindwall trashade ett hotellrum i Borlänge förra veckan? I så fall tvingas man ju ställa sig frågan: Varför då?

Så här säger mina kära spioner:

I samband med utgivningen av Lindwalls nya bok "Samlade dikter om gammeldags historia" var det signering i bokaffär. Därefter var det releasefest vid Romme skidanläggning.

Signeringen löpte utan större problem. Någon stal en Johan T Lindwall-figur i hårdpapp o naturlig storlek som ställts utanför bokbutiken. Den återfanns senare i svenska skidlandslagets omklädningsrum. Samtliga åkare förnekar all inblandning i stölden. Vår förbundskapten gav små hintar om att det kan vara en set-up av norrmännen. Banne guttarna i så fall. Psykologisk krigsföring är ok inom sporten, men icke maffiametoder. Nåväl, de får göra upp i spåret så småningom. Huvudsaken är ju att pappfiguren återfanns i något så när gott skick (Någon hade hällt urinprov på den. Men det torkade snabbt o lämnade bara en smärre kristallisering efter sig).

Under releasepartyt hängde tydligen Lindwall mest med tre yppiga blondiner, kända som "masasvaret på systrarna Graaf". Fast det var inte så billigt som det låter, för en av tjejerna hade Lindwalls bok i handväskan. En annan har tydligen dejtat den där Daniel något år innan han blev känd. Tydligen i en bil, fast rätt många gånger. Oh those drive-in-days! 

Fyra glas champagne senare ska, enligt mina små spioner, Lindwall ha blivit utkastad från sin egen fest. Fast han bjöds ändå på gratis taxi tillbaka till Brage hotell. Så han lär inte ha gjort bort sig helt.

I hotellbaren satt en kille som var fruktansvärt lik E-type. Det gör det alltid på sådana ställen, vart man än befinner sig i landet. Lindwall o E-type-killen inledde någon form av samkväm som endast stördes av tonerna från hotellpianisten för kvällen, Ebba Blitz. I sanningens namn var Ebba där som kändisbartender, men i brist på gäster valde hon att ta tillfället i akt o lära sig spela piano istället. Enligt ännu opublicerad dikt av Lindwall, som mina spioner fått ta del av, lär hon vara något av en smärre Norah Jones! Fast efter åtminstone fyra glas champagne måste väl ändå tilläggas.

Senare på kvällen uppstod ett litet bråk mellan Lindwall o E-type-killen. Den senare ylade någonting i ansiktet på Lindwall, reste sig upp, slet med sig Ebba o gick därifrån. Ebba såg förtvivlad ut, men i Borlänge kan ingen höra dig skrika. Någon som sett henne på sistone?

Strax därpå rasade hela skidlandslaget in på hotellbaren. Det nästa som är känt är att någon från gatan fotograferat Lindwall ståendes på sin balkong, i den där "jag pekar på dig, just dig"-gesten som han är känd för. Jag har inte sett bilden själv, men tydligen förefaller det brinna kraftigt bakom Lindwall. Åtminstone i ett hörn av rummet. Sedan har samme fotograf visat upp ett kort av en gardin som inte längre finns. Slutligen finns ett foto på en radioapparat som ligger på asfalten framför entrén till Brage hotell.

Jag vet inte om han ropade: "Jag har ett bröderna Bronett-förhållande med allihop av dem, inte bara CP!", när han stod där på balkongen. Det är ju så det förefaller vara i alla fall, så varför skulle mina kära spioner ha hittat på just den biten?

Lokalpressen rapporterade ingenting om hur Johan T Lindwall ställt till det för sig o hela jädra Borlänge. Så, medborgare: Kom ihåg var ni läste det först!

Vad sysslar de med?

Jag har snappat upp en konspirationsteori.


Sådana bilar börjar synas överallt. Helt vita, ingen logo, ingenting.


Vem kör sådana bilar? Vad sysslar de med? Vad vill de?

Huuu!


Är slutet kommet?

Någon dag efter att otyget tidigare känt som svininfluensan kommer till Sverige så brister smittskyddsinstitutet ut i klagosång. 

Man kan ju undra varför någon ens tänkt tanken att faran skulle vara över bara för att sjukdomen just konstaterats i Sverige?

Är Sverige någon sorts slutstation; hit men inte längre? Liksom att när sjukdomen äntligen lämnat in sin stafettpinne till den svenska måldomaren så är loppet över. (Men inte kört).

Dagens reaktion på senaste larmrapporten!

Normalt gör jag inte sådana saker. Men idag ömmar jag för Aftonbladets desperata rop i intet. Det verkar som om bloggvärlden glömt bort att reagera på larmet om att sportdryckerna gör oss feta. Trots att tidningen till o med färdigställt en liten länk för anstormningarna!


Så för att inte Aftonbladet ska behöva skämmas eller känna sig ohörda eller att vi medmänniskor är ointresserade av deras larm:


Hjälp! Om jag skiljer mig o börjar träna hårt o nyttjar sportdryck kommer jag aldrig eller åtminstone hälften av aldrig bli omgift!

Vilken jädra grej att få reda på just nu!

Men om jag dör på kuppen så kan jag trösta mig med att Red Bull ger mig vingar! Jag beställer härmed extrastora vingar!...var katten har jag lagt den? Hej hå, vår sång är...

En av de läckraste sånger som finns är Strangers in the night. Det har Mrs Miller tagit fasta på. Hon har till o med tagit sången o gjort den till sin. Sådan händer inte ofta med de stora klassikerna. Njut:
 

Carolina af Ugglas in deed stole the soul tidigare detta år. Återigen har Mrs Miller tagit tillbaka den!

En kärlekshistoria efter reparationen

Det är väldigt tråkigt när kärleken tar slut. Ibland tar det inte ens slut där. En kvinna i Eskilstuna har efter separationen med sin man en vårdnadstvist om det före detta parets katter. Lite märkligt, men ändå förståeligt.

Märkligare på riktigt blir det först i följande citat ur dagens Eskilstuna-Kuriren:

"Den 44-åriga kvinnan har dessutom steriliserat den ena katten och tagit parets gemensamma bil till reparation utan att upplysa 48-åringen om dessa händelser. Kvinnan är nu misstänkt för egenmäktigt förfarande."

Man ska självklart inte bara gå o sterilisera en katt som man äger med någon annan. Det ska man faktiskt inte. Det är ändå ett ganska stort beslut som absolut bör diskuteras sansat o nyktert.

Men jag hoppas att ditt ex aldrig kommer polisanmäla dig för att han eller hon ser till att laga bilen som ni ännu inte kommit överens om vem som ska äga framöver. Om så sker hoppas jag att din polis inte gör som Eskilstunapolisen o tar emot anmälan.

Kvinnan låter för övrigt hälsa en småtrist gåta:  Vad har män o moln gemensamt? När de dunstar är det en bra dag!

Antagligen anmäler mannen henne för ont förtal!

Alla vi som hoppades att bara Angelique o Don höll på med sådana fasoner får återigen somna med händerna på täcket!

När inget finns att säga, se till att inget behövs sägas!

Vissa dagar finns inget att säga. Orden vill inte komma till mig.

Ändå vill jag förströ läsaren en smula. Det är du värd.

Godis, my man:Jag råkar känna till att jag även har en o annan kvinnlig läsare. Det är er jag värnar mest om.

Lite ögonmums till er, flickor:Lite skäms jag för det politiskt korrekta att visa upp en påklädd flicka o sedan kontra med många avklädda män. Det är velouren i mig som tvingar mig till detta. Men låt mig skämmas, jag är inte värd mycket mer.


En liten hymn till inte

Dags för ett ord från sponsorn.

Vilken gåva människan fått i inte. Tänk att ha möjligheten att säga: Jag har inte legat med Filippa Reinfeldt. Eller att tysk mjölk är inte läckrare än svensk. Eller att det inte går att säga att någon är smart för att denne är bra på TP.

Du kanske säger att det inte är som det ska. Det är inte regeringens fel. Det är det väl inte?

Jag är inte bitter. o det var inte jag som gjorde det. Tror du mig inte? Gör inte det!

Saker är inte vad de en gång var. Fast det var inte bättre förr!


Livet blir inte bättre än så här. I alla fall inte än vad man gör det!


Inte sant?


Den lille prinsen

Hur gammal är egentligen vår prins? När jag tänker tillbaka på honom, så ser jag bara en kronollonogisk räcka av samma gosse. Han kommer inte undan med att se ut som Orlando Bloom hur länge som helst, såklart. Men det är så jag minns honom, år efter år. Bland annat och på ett ungefär.

Körkort har han i alla fall, så han är ju åtminstone arton, käre CP. En annan sak är ju om han minns var bilen står, eller om den är kvar när han kommer tillbaka. Jaja, vad är väl en bal på slottet om man vet hur o var den slutar?

Imorgon, om inte telekompaket är genomröstat, blir det troligtvis några rader om Darth Vader o annat pure evil since 1977!

Star Wars, episod istället för sex

Alla har vi ju vår egen favorit i Star Wars. Min favorit är den homosexuelle darthen Dodo Fjodor, den principfaste väktaren av forna tiders stridskonster o seder. Jag minns inte vilken färg han har på sitt lasersvärd. Men jag minns att han kör helt o hållet utan hylsa.
Den som har Dodo på sin sida har en mäktig vän i honom. Ingen kan heller förvänta sig något mer än vänskap från mannen som inte trär vad som helst på huvudet. Men Dodo vet i hemlighet att en kram helar mer än vilken jävla gummiartikel som helst.

Bröder till berömda män o kvinnor

Folk som utbrustit: "Släkten är värst:":

Britta Borgs mindre teatrala busfrö till lillebror, Anders, fick sin första miniräknare vid elva års ålder. Resten är historia som ingen kommer minnas under proven på 2020-talet. Historia är, ärligt talat, i de flesta former ganska trist o krångligt. Vem minns till exempel idag vem som var skyldig till att den där bogporten lossnade? Eller vilka löften moderaterna gick på val till ens det förra valet? FRA? IPRED? Att göra svenskarna till världens mest kontrollerade folk efter nordkoreanerna? Det var inte Anders fel, inte Brittas heller, men det var inte poängen.

Kapellmästare Bo Kaspers mindre kända bror Karl Kasper är med i en kvintett, dock inte hans egen, utan någons som heter Mr Fun-key (and the Twittrande ones Quintet). Karl producerar även egen pasta som säljs genom Blåvitt. Smakar ganska OK al dente o med baconbitar i basilikasmaksatt tomatsås. Under en introduktionsfas fick man en skiva med broderns mest sålda sånger när man köpte ett pastapaket. På grund av en tvist där Bo ville att skivan skulle heta "Best of" o omvärlden föredrog "Mest sålda" så drogs skivan in o användes som grisfoder i Mexiko.

Torsten Flincks någotsånär stabila halvbror Buster Flinck. Han o systern Barbro bor ihop o arbetar båda på Gula Sidornas reklamavdelning. Buster klättrar i träd på sin fritid. Att bestiga en gran eller finna sig i toppen av tallen! Barbro finns för övrigt på pins o stickers från 80-talet, som någon symbol för en lokal nattkrog.

På grund av slarv eller obetänksamhet o ett tidigare äktenskap så heter Frederick Federleys storebror också Frederick Federley. Det ställer sällan till så stora problem som man kan föreställa sig. Trots att de inte anser sig ha någon närmare kontakt så har bröderna gemensam hotmailadress. De svarar sällan. När de gör det, är de usla på att förklara närmare vilken Frederick som svarat.

Integrationsarbetaren Chiman Sendis tvillingsyster Cindy är inte en bror. Ingen har sett henne, få har hört om henne. Tydligen är hon blonderad o arbetar som kemist i Södertälje. Chiman förnekar systerns existens o påstår att det är henne själv folk sett smyga runt i såväl Flen som Katrinehom på sistone. Chiman tittar för mycket på film.

Jörgen Danielssons bror Mikael är före detta fotbollsspelare på elitnivå. Mikael har myntat ordet "Klackspark" o uppvisat äkta syskonkärlek genom att ge ordet till Jörgen. Det händer att Jörgen lånar en boll av Mikael som han placerar på sitt skrivbord vissa dagar när han är bakfull eller har roligare saker för sig än att arbeta. Dessa dagar blir inte många beslut fattade. Det lär tydligen vara en stor fördel för folk som drabbas av Jörgens nycker o privata åtgärder. Journalisten Kägo blev nyligen nekad en intervju med bollen, inte av Jörgen men av någon Stockholmare som heter Hans Ekström. Det var oklart varför Hans nekade Kägo. Tydligen skulle historien itself ge förklaringen.


Ett kapitel vari författaren minns sin gamla farmor

Jag läste om politiserande o bloggande Jörgen Danielsson i morgonbladet idag. På fotografiet av honom kunde man se en kristallkrona, strax över o bakom mannen i fråga. Det slog mig att min farmor hade precis en likadan lampa hemma hos sig när hon levde. När jag läser att landstinget betalat 19000 för lampan blir jag chockad. Varför tog vi inte bättre hand om farmors gamla lampa när hon dog?

Denna summa hade ju räckt för att bjuda hela familjen på en tripp till Öland i sommar! Inklusive ett o annat McDonaldsbesök. Men nu blir det inte så, för lampan är borta utan att vi tog vara på den. Antagligen lämpad på en tipp någonstans. Det är inte klokt så vriden o orättvis världen kan vara. Men vi betalar väl skatt för att inte ha råd med sånt?

Vi får grilla korv hemma i trädgården istället, om vädret tillåter. Min gamla farmor hade gärna varit med om hon levt. Kanske till o med unnat sig ett glas från bagen. O sen antagligen blivit riktigt jävla drängfull o utbrustit hemskheter om snorungarna som styr vår värld idag.

hits