Ännu en underbar dag i den stora evigheten

Idag.

Ett barn firar sin första födelsedag o en tumör som varit fem centimeter tidigare har efter två strålbehandlingar krympt sig så liten att läkaren hade svårt att finna den.

Det är en bra dag att njuta av körsbärsträden i blom!


Träningsdagboken

05.45. Upp o hoppa för en slät kopp java innan jag boostar med en powerwalk på strax över timmen.

07.00. Frukost. En skål havregröt med gojibär o brunt socker. Brown sugar. Två ägg. Ett vitt o ett brunt. Samma lika inuti, vilket rusar det i skallen på mig varje gång. En slät kopp java. Jahve Jahve Jahve. I said Jehova. I said it again.

09.30. Mailkorrespondens med min PT. Samma schema som förra veckan, nytt postgironummer. Samtidigt mellanmål. Ett grönt äpple, ett halvt litet paket brieost o sex bitar dillsill.

11.30. Lunch. Matveteotto på en halv lök, ett paket fint hackad bacon, en burk osockrad majs, harricot verts, gojibär o en deciliter matvete.

13.00. Stripaerobics för första gången (offentligt). Uppskattade lapdancen sådär, kommer nog vilja samarbeta med en tjej nästa gång. O någon som tränat i alla fall i några månader.

14.30. Mellanmål. Keso med gojibär.

Dötid. Skittrist. Försöker läsa, men bokstäverna flyter ihop i ett djävla grått mischmasch som inte betyder ett skit för mig. Kan ha somnat. Kan ha tittat på något om prinsessbröllopet, men det kan lika gärna ha varit en dröm.

17.00. Middag. Boveteotto. En halv purjolök, en stor bit lax, färsk ingefära, salt o peppar, 1 msk japansk soja, en halv deciliter hackade gojibär o en deciliter bovete.

18.30. Halv liter proteinshake.

19.15. Styrkepass. Idag bröst, med bland annat olika slags curls, bänkpress o latsdrag. Axlar; pressövningar framför o bakom huvudet, hävövningar o en enklare balansövning.

20.30. Halv liter proteinshake.

21.00-22.05. Egentid. Letade på Internet efter nya fräscha recept. Hittade ett spännande på Bulgurotto som jag kanske provar redan imorgon om jag hinner till affären innan lunch.

22.05-23.00. SVT visar Tortyr. Jag knoppar in gott efter programmet.

Ett hopp upp i luften o ett åt sidan, rätt åt helvete

När studsmattan kom i veckan fram ville min bror leka popcorn. Han satte sig i mitten o lät mig hoppa runt honom som en allianspartist efter en Toblerone i ett snöre från ovan. Men varje gång vi fick upp farten så flög min bror åt sidan o av studsmattan. Jag började nynna på Potholes in my lawn av De la Soul o min bror grät. Det gör ont i mig att se min vuxna bror gråta, förklarade jag för honom mellan refrängerna. Kanske ondare än det gör för honom, för hans skador går ju faktiskt att linda hårt med gasbinda. Mina kräver långvarigt o försiktigt bistånd av erfaren o auktoriserad terapeut. O för att få tag på en sån, krävs kontakter samt väntetid.

"Det är därför det finns knark", hävdade min fru, o förklade att knark är den fattige mannens terapi. "Du menar prozac?", flämtade min bror. "Snobb!", väste min fru.

Men hur kommer det sig att min bror inte kunde hoppa rakt upp o ner som vanligt folk? Han bjöd mig en så kallad dammsugare, sjuttiotalisternas egen Madeleinekaka o minnet klarnade.

Min bror är född rövhalt. Det innebär att den ena skinkan är rätt mycket större än den andra skinkan. En doktor förklarade det där en gång o sa: Grabben är rövhalt.

För att råda bot på problemet så fick min bror en ställning i stål o med skruvar som man satte fast i området. Ställningen hyrde vi av kommunen o den skulle sitta på under två års tid. Det lite tråkiga är att just dessa år fick min mor inte ihop så många timmar o vi hade inte råd att hyra ställningen mer än ett år eftersom det var så dyrt.

Min brors röv är alltså mycket mindre halt än vad den en gång var, men fortfarande så pass att han inte kan vara popcorn utan att studsa över kanten.

Man tvingas ta det onda med det goda. Det var länge sen jag åt en dammsugare. Det var inte alls illa.

Det som försigår i mitt huvud ska försigå i ditt huvud

Om jag har förstått det rätt så har Siw Malmqvist återupplivat fjolårskören o lite annat pack för en revival. Det är inte ofta hela jävla Landskrona går tillsammans o trallar.

Oj. Jag fick just ett il-sms från min schampotillverkare. Han påpekar att ett balsam för etnisk rensning faktiskt innebär att det är mot etnisk rensning. Då hade jag förstått fel. Men strunt samma vem som trallar.

Det må vara svart som natten. Trevligast i år är det i alla fall.


Det kokar lite här, men i alla fall inte över

Jag är ju föräldraledig nu o har som en blandning av all tid i världen o ingenting alls. Dessutom blir mina perspektiv på världen rätt inskränkta eftersom jag knappt träffar andra vuxna än dagis- o skolpersonal, som antingen pratar en sorts barnspråk med vuxenbrytning eller bara har kunskaper om omvärlden som sträcker sig till tredje klass. Inte så att jag blivit folkpartist o rasist eller skyller den grekiska krisen enkom på grekerna, eller Flattnahattnajökuls utbrott på Björk. Men jag tycker att alliansregeringen borde ta sitt ansvar o åka dit med en helikopter o släppa en gigantisk champagnekork i vulkanens mynning. Det är bland annat för att se till att skaffa fram snabba MEN HÅLLBARA lösningar folk röstat fram dem. Jag funderar oxå mycket över varför den snälla Carl Bildt är inblandad genom aktier eller styrelseposter i jättemånga företag o rörelser som begår brott eller kränkningar mot de mänskliga rättigheterna medan man aldrig hör något om vad den onda Ohly gör för att ta kål på eller djupt skada männsikorna. Att låta folk dela lika, ge efter förmåga o ta efter behov räcker inte för mig. Jag inbillar mig att alliansen vet något om Ohly som vi andra inte vet. Kanske att han spottar på små barn som inte kan prata, eller att han stjäl saltkar på restauranger eller är allmänt upptjäftig mot pensionärer. Mormortajm.

(Här skulle jag lägga in en bild på min mormor, men bilden var för ful o fick nästan inte plats.)

När jag var med i ett första maj tåg fick jag höra av en kamrat att det är en myt, långlivad sådan, att Lidls mjölk är sämre än vanlig hederlig svensk mjölk. Tvärtom är Lidls mjölk bättre. Lite. Den kokar nämligen inte över när man glömmer den på spisen. Jag ringde o berättade det för min mormor. Först blev hon jätteglad men sen trodde hon inte på mig. Hon sa att hon tyckte att det lät som en Bildtare. Jag berättade att facket fått igenom tillräckligt många krav när Lidl etablerade sig i Sverige för att det inte kan vara så. Då gav hon med sig, det gamla stycket. Sen sa hon att hon älskar mig o allt sånt där som hon visade med godis eller ekonomiskt tills hon blev så kallad äldre.

Idag köper mormor all sin mjölk på Lidl o kokar på som aldrig förr. Hon har blivit rätt smal, jag undrar om hon äter bra. Men när jag frågar hur det är med henne så börjar hon bara gråta o ber mig krama henne hårt o länge.

Jag kikade in i hennes skafferi för en tid sedan. Där stod ungefär fyrtio liter mjölk från Lidl. När jag frågade henne vad hon höll på med sa hon att den inte blir sämre av att stå endast svalt o inte kallt. 

Hon bad mig att inte säga något om hennes mjölk till någon för hon hade hört att alliansen var i kapp de rödgröna i den senaste mätningen. O Bildt har tydligen sagt att om han får bestämma så kommer Ohly tvinga alla gamla att dela med sig. Så nu lever hon ett liv undercover tills hennes litrar är slut. 

Lite som jag just nu. Min yngste o jag tjafsar fortfarande rätt rejält om den där grönsakslasagnen är god eller inte. Ärligt talat ser den så där ut där den sitter på väggar, golv o min nya vita tröja. Men jag ger mig inte. Det är i alla fall direkt från en burk från ett barnmatsföretag som Bildt ännu inte köpt sin första aktie i.

Nu sprutar sonen en lavarödgrön lasagneröra över hela mig när han ser att jag inte är beredd. Vilken jökul!

 


hits