Gogols kappa

Det spelar ingen roll att man kan se det som en överraskning. Eller att det inte handlar om en ensam galning. Det är i alla fall läskigt när hela jädra Ukraina kommer springandes efter en med öppen blottarrock.
Armarna utåt sträck

Jag såg på Idol idag.

Det påminner mig om hur Peter Jidhe aldrig fick bli den sjätte Backstreet-bojjen.

Eftersom han sagt upp sig från sitt jobb inför auditionen för bandet, hade han en del tid över till en snabbkurs.
Han fick ju som bekant aldrig bli flygvärdinna eftersom han vägrade klippa sig. Tja, väldigt få saker är värda att offra allt för. Det har ju funkat för Brolle Jr på något sätt att bara ruska på håret o gå vidare, så varför inte?

På en privatfest när Peter Jidhe pekade vägen till toaletten åt TV 4:s Pelle Porseryd, blev den senare så imponerad av Jidhes inlärda handrörelser att han tog med sig honom, först in på toaletten, o sedan hem.

På den vägen är det. Tydligen fick Jidhe lära sig även annat på flygvärdinnekursen o lär inte lämna TV 4 så länge Pelle Porseryd får behålla. Den framtiden är utpekad med hela handen! o den andra med!


Berömdas bröder

Folk som utbrustit: "Släkten är värre":

Kapellmästare Bo Kaspers mindre kända bror Karl Kasper är med i en kvintett, dock inte hans egen, utan någons som heter Mr Fun-key (and the Twittrande ones Quintet). Karl producerar även egen pasta som säljs genom Blåvitt. Smakar ganska OK al dente o med baconbitar i basilikasmaksatt tomatsås. Karl är den yngre o sägs ha framtiden för sig.

Torsten Flincks någotsånär stabila halvbror Buster Flinck. Han o systern Barbro bor ihop o arbetar båda på Gula Sidornas reklamavdelning. Buster klättrar i träd på sin fritid. Att bestiga en gran eller finna sig i toppen av tallen är som handsprit på handen för honom! Barbro finns för övrigt på pins o stickers från 80-talet, som någon symbol för en lokal nattkrog. Få minns namnet på krogen. Desto fler minns Barbro utan att veta att det var just Barbro.

På grund av slarv eller obetänksamhet o ett tidigare äktenskap så heter Frederick Federleys storebror också Frederick Federley. Det ställer sällan till så stora problem som man kan föreställa sig. Trots att de inte anser sig ha någon närmare kontakt så har bröderna gemensam hotmailadress. De svarar sällan på mail. När de gör det, är de usla på att förklara närmare vilken Frederick som svarat.

Anna Ankas bror (borttaget på begäran av anständigheten)

Mat-Tinas bror, den mindre flottindränkta Ingemar, spelar musik i kyrkor. Det är för resonansens skull, bedyrar han. Egentligen tror han ganska lite på någon högre makt. Mat-Tina är inte helt övertygad om hur det egentligen ligger till. Deras mamma försöker medla genom att säga att de båda syskonen menar ungefär samma sak. Det hindrar inte att syskonen ofta ryker ihop o slag utdelas med stekpannor o elgitarrer. Tron är en mäktig sak, livets lök på laxen, grädde på mosen eller moll-ackordet i en snitsig dänga. Men meningen är ju att den ska förena människor o göra oss starkare. Samt älska varandra.

Man väljer inte sina syskon. Man får vad man får o det blir som det blir. En annan gång kanske vi kikar lite vem som egentligen är pappa till vem.


Efter en paus han inte räknat med

Det är inget att skämmas för, har jag fått lära mig. Det är ett sätt att lära känna sig själv, o ett fantastiskt sätt att slå sin värld över ända.

Dessutom blev han ju avbruten mitt i, verkar det som. Så varför sånt liv om att han fortsatte senare?

SEX!

Idag fyller min vackra son sex år.

Normalt brukar jag leva i det mentala helvete som uppstår när min fru kommer hem med ännu en ny Bo Kaspers Orkester-skiva som hon fått på köpet när hon köpt tre papperskassar på Willys. Eller när hon klunkar fram valsång i baktakt med Anthony and the Johnsons i badkaret. Sådana stunder lämnar jag henne i fred. Det är mysigt att bada med henne, men Anthony o alla Johnsons låter sällan min bakdel vara i fred. Anthony brölar fram att den är åtråvärd som handsprit för honom o tar ett fast grepp om båda mina skinkor samtidigt. Storleken på händerna fascinerar mig, men inte tillräckligt för att låta bli att kliva upp ur badet. The Johnsons är mer ivrigt gå-påiga o påminner mig exempelvis om såna där fiskar som putsar framtänderna på stora vita hajar. Eller när sju kattungar ivrar att dia sin mamma. 

Michael Jackson utbrast förvånat till en reporter i en intervju en gång: "Klättrar du inte i träd?" Reportern skakade sitt huvud aningen vuxet, skamset, överseende, sorgset, ironiskt. Michael Jackson tittade ömt på reportern uppifrån sitt klätterträd: "Då missar du någonting!"

Jag tänker ofta på den historien när min fru badar med Anthony and the Johnsons. Men jag kliver inte ned i badet i alla fall.

Min son fick bland annat en skiva med Michael Jackson imorse. Han fick Dangerous, eftersom den innehåller grabbens absoluta favorit Black or White o eftersom jag tyckte att den skivan har det roligaste omslaget o häftet för en liten kille att drömma sig bort i.

Brasklapp:

Normalt är ju jag en tuff man när det handlar om musik. Jag lyssnar nästan bara på Gutter Twins o nästan aldrig på något annat! (Självklart kallar jag dem Gutter Twinf.) Michael Jacksons ljusa stämmar brukar skära som tusen tunna nålar i mina förhärdade öron. Men rösten passar mycket bra ihop med min sons. När han sitter o sjunger för sig själv i rummet blir jag ofta lurad. Finns den där låten i a capellaversion?   

Slut på brasklapp.

Min son dansar baklänges o sjunger. Han pekar på mig o sina bröder, en i taget, o gapar att, du är svart, du är vit, du är svart, du är vit osv. Egentligen är vi alla vita. Det säger jag inte för att det är bättre eller sämre eller för att locka rasister till min blogg. Utan för att vi är vita. Min son säger att han struntar i det. Sedan återupptar han att, du är svart, du är vit. Ibland skriker han AAYYY! rätt ut. Det skrämmer livet på mig om jag inte sett att han är i rummet.
Just nu sitter min son i förskoleklass o drömmer om den där vita handsken som någon i släkten tydligen fått veta att han önskar sig så mycket. Just nu sitter jag o tar en liten paus i arbetet o inser att jag är Darins pappa.

Hållbarheten på en Cd-skiva är väl runt åttatusen år har jag hört. Medellivslängden på vita är väl runt sjuttiofem. Om inte Anthony eller the Johsons får tag på en. Då lever man för alltid. Men vem vill leva för alltid, när kärlek måste döööööö...?

Men min sons Michael Jackson-intresse smittar av sig lite grand. Även jag lallar killens gamla hits sedan imorse.

AAYYY! the kid is not my son.

Jajaja. Grattis i alla fall. Jag måste väl älska dig några år till, så jag får vänja mig. Idag har jag rakat mig förresten, så nu har du inte en enda jädra ursäkt till att inte få en godnattpuss sen!


Solosång på morgonen

En rätt gammal sång från en rätt gammal man. Han kunde mycket väl vara din far. Det är till o med inte otroligt att han är det. Din  mor är givetvis en ärbar kvinna normalt, men i detta fall ska du inte lite på henne fullt ut.

I alla fall:

En man gjord av gummi får mig att drömma om hans paradis.

Ett tips på en kul tankelek, med anledning av att det kan vara din riktiga pappa som dansar o sjunger här. Försök tänka dig bilden att det istället för Mick är den man du kallar far som studsar runt o åmar sig i videon! Jag studsar i alla fall som en boll mellan vardagsrum o kaffebryggare.

No, alltså, vi kunna börja, ja?

Jag har tydligen kört lite väl hårt med Nalle. Han har känt sig rätt exploaterad på sistone. Dessutom oroar han sig för B1.Det är ju hans problem. Inte mitt eller ditt. Men jag är glad att han försöker ta tag i sina problem innan de blir värre.

Jag hoppas att han inte kommer dragandes med underliggande oidipala konflikter till mig att reda ut. Men det är ju inte omöjligt eftersom det ofta är en av analysandens första stadier. Vi får se. När man väl börjar nysta i det isberg som syns på ytan så brukar ju mer komma efter.

Jag hör en röst som bryter på tyska. "Såååå, berätta no, mein vän. Vi börjar von början, va?"

Då stänger jag dörren om de tu. Jag har ingen rätt att snoka i det allra privataste.

Vi får se om Nalle tar en semester inom kort.

(O om han någonsin får reda på min vita lögn om B1. Jag skäms lite för den, men jag vill hålla Nalle lite lite utanför det mörka med världen. När han frågade mig om vart Bananer i pyjamas tagit vägen hade jag inte hjärta att berätta att B1 hamnat i fängelse efter den där narkotikaorgien/domen. Jag sa att B1 är på semester o har det bra o att han kommer vara borta ganska länge)

En bro över lugnt vatten

Jag har svårt att komma igång idag. Jag vet ännu inte om det beror på att det är måndag eller om det beror på drömmen jag hade inatt.Drömmen handlade om dig.

Du var sliten o kände dig nere. Allt omkring dig var jobbigt o svårt. Du sa att du kände dig som om det stormade våldsamt omkring dig.

Jag älskar ju dig o vill dig allt väl. Så jag lade mig ner som en bro över ett bekymrat vatten. För din skull BLEV jag denna bro som du skulle gå säkert över.

Men nästan omedelbart blev vattnet stilla som en gammal spegel. Men jag upptäckte till min fasa att jag inte kunde bli mig själv igen, utan förblev denna bro hur jag än försökte förvandla mig tillbaka till mitt vanliga jag. Där låg jag alltså ner o var en liten bro över ett lugnt vatten. Tung av betong o stålbalkar o helt orörlig.

Plötsligt kom en jättestor anka o sa att hon alltid brukar simma förbi just där jag låg o var en bro. Men att det var kört för hennes del nu eftersom hon inte kunde komma fram längre. Sedan vände hon om, tillbaka åt samma håll hon kommit från.


Vänta nu...

Jag känner igen dem så väl, men kan inte komma på vilka det är.Göran Persson o Leif Pagrotsky som talar om polare från förr?

Pernilla Wiberg o en bror Bronett i diskussion om falltrick?

D'Angelo o Kylie Minogue på hemlig date?

Monica Lewinsky o Clintons jättestora cigarr? Men var är Clinton? Är det han som kör?

Eller en promenad på tu man hand ur Ensam mamma söker?


Jannike ser saker som inte finns i djungeln

En rolig freudian från ett rätt trist program.

Förr i tidens Magdalena Graaf, Jannike Björling förklarade i Kändisdjungeln igår att hon sovit så illa o lite under natten att hon drabbats av hallucinogener. En halv sekund senare rättade hon sig till hallucinationer.

De flesta av oss har nog aldrig använt sig av ordet hallucinogen eftersom det snarast är en fackterm för en viss personkrets o för de som försöker fånga dem.

Nåväl. Things slips, som man kunde uttrycka sig om man inte läspade. Jag tyckte i alla fall att det var det jag såg o hörde igår.

Så här såg det ut inuti Merry Pranksters buss, förresten:


Hur Spindelmannen får oss att sluta klättra på väggarna

Inom två veckor fyller två av mina barn år. Då kommer jag äntligen ha köpt mig fri.

Jag menar såklart Spidermankampanjen. Den där när man efter att ha skickat in tjugofem streckkoder från valfria spidermanprodukter inom en vecka får ett "personligt" brev från Spiderman.

I brevet avslöjar Spiderman att han egentligen är ond, inte gillar barn o kommer att dö inom kort. Han avslöjar att dräkten egentligen är gjord av två stycken balettdräkter o bärs för att imponera på tjejer o att han tycker om att pussas. Sedan avslöjar han sin rätta identitet, som visar sig vara en gubbe som läser nyheter på TV.

Efter att ha uppfyllt min del i avtalet, tjugofem spidermanprodukter, är jag således fri. Jag kommer aldrig behöva köpa spidermanartiklar igen, vare sig tröjor, ryggsäckar, muggar eller små muskulösa plastfigurer. Liknande kampanjer ska tydligen komma för Zlatan, EMD o Markoolio under hösten. Jag ser fram emot en vinter, eller åtminstone vår av budgetlevernet Feng Shui innan nästa Bilar-film.

Fröken Kämpe, förmodar jag?

Vart har Allan Kämpe tagit vägen?

Det är mer än sextio år sedan det hördes ett livstecken från honom. Ryktena om en återkomst har ju förekommit flitigt sedan dess, men gång på gång visat sig vara falska.

Ni känner till de vanligaste ryktena. Ibizaincidenten på 90-talet. (Den som avskrevs på grund av Leila K:s brist på trovärdighet under dessa dagar.) Den oidentifierade mannen som sopade rent vid entrén till Tora Bora augusti 2001. Mannen som fastnade på övervakningskameran vid inbrottet på SAAB:s laserpistolsfabrik i Kaleningrad förrförra året. Det finns ju givetvis ytterligare ett hundratal mer eller mindre troliga rykten i omlopp. Sådana som hävdar att han bytit identitet till exempelvis Leif Silbersky eller Christer Fuglesang måste falla till föga redan på grund av att mannen faktist måste anses ha visst rättspatos o dessutom ganska ofta vistas i rymden. Andra rykten bygger på grunder av ensamma vittnen, eller sådana grupper som alltför ofta rapporterar att de kan ha sett Thomas Pynchon, Usama bin Laden, Stig Bergling eller Winona Ryder naken. Jag kan bara inte köpa att sådana människor får se Winona Ryder naken, så med blod i läppen avfärdar jag allt de säger som jävla lögn. Ensamma människor ska man heller inte lita på. Det finns en anledning till att de är ensamma! Tro mig, det är mycket man inte får se om flickorna i Sex and the city...

Kanske har Allan Kämpe opererat sig till kvinna. Det är inte svårt att tänka sig Allan framför en spegel, nyuppstigen ur badet, klämmandes sina testiklar o dragandes en djup suck av besvikelse. Eller rullandes naken över en obäddad säng, från den ena sidan till den andra, för att fnittrandes grabba tag i ett glas med rosa champagne. Tanken på Allan Kämpe som kvinna är ju knappast svindlande. Det skulle dessutom vara en utomordentlig förklaring till varför han är så svår att finna. Man söker så att säga i fel omklädningsrum.

Skulle man ha fel, skulle sökandet åtminstone vara lite trevligare, Nudge nudge. 

Varför tanken på att han är omopererad till kvinna? Tja, han skulle väl inte lura någon bara genom att gå omkring i klänning? En del under en tid, men inte alla hela tiden! O det är ju inte nån jädra hovreporter eller sportjournalist vi pratar om! Nej, vi pratar ju om andra sillar än de som finns på riksdagens julbord.

Nästa gång du möter en kvinna du inte känner väl, kan det alltså mycket väl vara Allan Kämpe som uppenbarar sig framför dig. Ta väl vara på tillfället, min vän, för sådana kommer inte ofta!


Barnen i Gnesta, många år senare.

Bland det värsta inom ämnet på länge. Inte sedan jag hörde på radion att SJ återigen utför barnarbete mellan Strängnäs och Södertälje har jag blivit så upprörd.

Folket i Gnesta upphör ännu en gång inte att förvåna. Denna gång rör det omhändertagna barn i blandad ålder. Det framgår inte av artikeln, men förefaller handla om spillror från den så kallade Solax-Stridh-Visionen. Den är inget man talar högt om dessa dagar, när riktiga män slutat sminka sig i grupp o kvinnor värda sitt namn glömmer trosorna under kort-kort. Man kanske kan slå något hårt i huvudet på Dick Harrison, men man kan inte mörda historien.

Saxat från media, som följer: "Polisen säljer nu åtta av de nio barn som omhändertogs från ett hus utanför Gnesta i mitten av augusti. Barnen kommer bo på ett pensionat tills dess att någon köper eller övertar dem.

Polisen och länsstyrelsen tog barnen från huset där de bodde eftersom ingen såg efter dem tillräckligt. Ägaren var frånvarande och den person som skulle sköta om barnen gjorde inte det. Därför kunde barnen sitta instängda i upp till tio timmar ensamma.

Men nu kan åtta av de omhändertagna barnen få en ny ägare. Det nionde barnet säljs inte ännu eftersom polisen väntar på läkares utlåtande om det ska avlivas eller inte."

(Den enda korrektur jag gjort var borttaget av ett ”att”, som jag inte stod ut med.)

Herrejösses, det verkar ju inte som att barnen ens verkar haft tillgång till TV-spel. Eller TV överhuvudtaget. Inte ens priset på ett barns huvud framgår. Det antyds dock att de till o med skänks bort. Undrar om man kontrollerar mottagaren först, så de inte hamnar hos någon som handlar med organ eller SJ. Troligtvis inte, för folket i Gnesta verkar inte vara, vad ska man kalla det...av sådan sort.


Solax Stridh må ha övergivit dessa barn för andra, vad man får anta, neutraliserande projekt, men finns ändå kvar i någon mån i Gnestabornas tankesfär. Barnen får vara barn i artikeln. Inte en antydning finns om det rör sig om pojkar eller flickor, eller vad för slags leksaker de eventuellt haft eller hur de varit klädda. Sådant som omvärlden behöver få veta. Kanske kanske att Janne Josefsson slutligen kommer att reagera o att sanningen kommer fram till sist.   


Kort om norrbaggen med namnen

Hade man mött honom på gatan hade man ju trott att det var en helt vanlig kille. Som just i ögonblicket för fotograferingen inte kan låta bli att göra i byxan. Vilket kanske är vanligare än vad du o jag tror.Men det är ju inte en vanlig kille. Han tycker ju jättemycket om filmer som han egentligen är för gammal för. Lite som min frus intresse för Hannah Montana. Enligt min åsikt spelar det inte någon roll att min frus intresse blott är erotiskt. Jag tycker i alla fall att min fru är för gammal för Hannah Montana.

När du pottränade ägnade han sin tid åt att se på Star Wars o Sagan om ringen istället. Idag är det han som är berömd, inte du. Dessutom så blir jag mer o mer övertygad om att han trycker ut en bajskorv med flit, att han liksom inte ens försöker hålla tillbaka, utan tvärtom.

Undrar vad som egentligen skulle hända om han fick syn på Leia på gatan, iklädd precis de kläder du fick på hornhinnan.  


Dagen efter igår

Ute på bakgården skriker en fågel högt uppe i ett träd. Det låter som när man sliter itu skinnet på en levande katt. Under trädet där fågeln sitter står en stolt men falsk Carl-Johan. Den har en lång o märkligt smal kropp o undersidan är smutsigt vit. På ovansidan förföriskt smaskig, men inuti dödligt giftig. Lite som en thailändsk prostituerad. Med brun hatt. Dagen efter, 090910, har börjat oroväckande i fas med alla farhågor folk har haft. 

Jag åt just min lunch, pasta med Frutti di Mare, så kallade bläckfiskarslen. Det känns lite som att spela schack, ni vet med vem. Ni har också sett det på målningarna o hört om det i sångerna. Kanske borde jag utmanat svampen också. Skivat den i små tärningar, stekt i olja, salt o peppar o strött över tallriken. Jag lät bli. Hade det varit igår hade jag nog gjort det. Denna dag av idel nior.  Siffran som tidigare bara var intressant när den låg ner o stod för "in your face", men som igår blev siffran som sluter cirkeln för hela världen.  

Jag känner mig rätt trygg, men lutar mig slött o mätt tillbaka i min stol. Blundar o lyssnar på folk som smaskar o grälar. I bakgrundsbruset hörs inga sparvar. Den cirkel som är sluten handlade om
något annat. Något som jag kanske inte uppfattat ännu. Barnen kommer säkert hem från skolan en vacker dag o berättar.

Jag är bättre än dig, dig, dig o dig eftersom du är som du är

Diskriminering i arbetslivet handlar ju som bekant om att ingen får uteslutas i ett arbetsmässigt sammanhang på grund av sin ålder, sitt könstillhörighet, sin etnicitet, sin religion, icke-religion eller annan trostillhörighet, sin sexuella läggning eller sina eventuella funktionshinder. Lätt som en plätt egentligen.

Fast även om det är lätt så finns det ändå arbetsgivare som struntar i att sprida ut sina sysslor bland gamla tanter, samer, jezidier, ufo-skådare o bögar. Eller glömmer bort att göra så. Därför har man uppfunnit kvotering.

1998 frågade man Margareta Winberg om hon tyckte att vi ska kvotera in kvinnor, invandrare eller andra grupper som idag har det svårt? Hon svarade så här: "Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs en viss kompetens för ett visst jobb."

Det kan ju i viss mån förklara att vem som helst kunnat bli politiker. Men tio år senare finns ju faktiskt lagar om diskriminering o kvotering inte bara i riksdagen utan även i verksamheter där det krävs kompetens. Men...Det är ändå något som inte stämmer. Är det ingen som ser homosexuell ut?

Ännu mer konfunderad blir jag när jag tittar på det här populära yrket:Dessutom har min bror som sett ett program på TV där detta gäng varit med berättat för mig att alla av dem definitivt inte kommit med på grund av kompetens. Det gör det ju ännu märkligare. Det känns nästan förbjudet.


Frid o fröjdIbland efter ännu en hård dag i ett hårt liv kan man hitta Nalle Nelly så här. Ingen hookah, ingen booze, inget puder på hans vackra nos.

Som något taget ur Tao te ching.

Jag låter honom vara denna gång.


Scarlett for me, scarlett for you

Hon har gjort det igen:Jag tänker snart börja älska den här tjejen om hon inte ger sig. Sorry, Winona, men du måste upp till bevis snabbt!

När tar det slut?

En fråga om mycket lite har blivit lite mycket.

En av livet största frågor är när en människa tar slut. Är det när man blir lämnad av Dede? Nej, det innebär ju bara att man återigen hamnar på avbytarbänken. Därifrån är det ju möjligt att ta sig vidare om man bara sparkar några flitiga bollar mot garagedörren.

Innebär det slutet för barnen när mamma gråter? Helena Bergkvists barn ba' "uääähöö, vi klarar inte mer, vi finns inte!" Det är naturligtvis inte där det tar slut. Det handlar bara om känslan av att det räcker nu. (Fast det inte gör det, för mamma är människa precis som du o jag. Varken bättre eller sämre, bara mer älskad som begrepp.)

Är det när pappa hamnar i fängelse? Det innebär slutet på många yngel. Men det är coolt när pappa kommer hem med nya tatueringar o nya häftiga kompisar som kan knivtricks o heter namn som slutar på y. Slutet på yngel blir här bara till början på en liten liten kriminell-smula. Sånt botas inte med hallonsaft o småkakor. Om nya pappa hamnar i fängelset gör varken till eller från. Det tror jag att det finns statistik på!

Är det när barnen flyttar hemifrån? Det innebär slutet för det goda samtalet mellan mamma o pappa. Men det finns universalspråk här på jorden, så det kan botas o till o med sinnebära resning.

Speciellt förödande är inte "Jag knullar skiten ur din fru två dagar i veckan medan du sysslar med momsredovisning i Skärholmen." Det är mer trist. Om man nu inte föredrar momsredovisning framför allt annat o låter andra människor sköta sitt. Sådana personer finns ju oxå, såklart. O även om man uppenbarligen är dig på spåret så kan du ju alltid förlägga din verksamhet i en annan förort. Alternativt börja om på nytt i ditt gamla land efter den tvångsmässiga verkställigheten av utvisningsbeslutet.

Poängen är i alla fall den att dina vänner från förr o förra älskare, de kommer glömma dig till slut. Du blir blott ett abstrakt suddigt minne från det förflutna som de inte har lust eller kraft att gripa tag om om några år. Du kommer blekna där. Dina barn, syskon, föräldrar, din fru o dina husdjur kommer minnas dig så länge de lever. Men när de är döda är det ingen som vittnar om din existens såtillvida du är en vanlig människa o inte någon sorts fenomen. Det är tyst om dig. Ingen kommer veta att du funnits. Åtminstone inte som just du.

Vi håller ut rätt länge o ofta genom rätt mycket. Så är det. Trots att det är värdelöst i längden. O nu har vi inte ens nämnt Sveriges framtida VM-resultat, svininfluensan eller alla de som jobbar på SAAB i Trollhättan.

Det finns dock en glimma ljus som bygger på trygghetoro, lurendrejeri o besatthet värdig de som fortfarande hänger upp sina liv på (Välj själv, du fattar vad jag är ute efter, men det finns tyvärr lite för många exempel. O nej, jag menar inte Hammarby, då hade jag skrivit Hammarby). Det där pappret du lurades att skriva på. Den där försäkringen gällande den platta TV:n du köpte på Elgiganten för något år sedan. Där glömmer man dig aldrig, deras kundregister är made out of swedish steel. Men en dag försvinner till o med Elgiganten från jordens yta. En dag består allt av laser o parapsykologi o vi kan flyga över hela jorden genom små små svarta hål. Den dagen tömmer Elgiganten sina datorer o sina pärmar med underskrivna kontrakt. När det sista pappret fladdrat i vinden o slutligen hamnat i en pöl med vatten eller lera o din namnteckning suddas ut o pappret löses upp... Då är du borta.

För någon gång måste det ske. O vi kan o får inte räkna med alla dumheter vi gör på Internet. De försvinner aldrig så länge Obama inte stänger av skiten eller all världens cache kraschar samtidigt. Det kommer nog inte hända, tyvärr för dig o din fjortonåriga dotter. Men för att kunna leva i ro måste vi anse att vi kan lämna det jordiska bakom oss. Annars kan vi aldrig gå vidare (om man nu kan det.)

The End

Fotnot/In memorian:
När så den sista stunden är kommen är det ändå inte slut. Du ställer fortfarande till det för dina anhöriga. Skattemyndigheterna kommer inte tillåta avdrag för begravningskostnaderna eftersom de enligt praxis "får anses vara en personlig levnadskostnad." Sådan är livets ironi.

Tur att någon annan betalar för det, åtminstone!

Ordförståelse, owdföftåelfe

Den uppmärksamme har redan märkt det. Men för dig som ströläser mina ord utan större eftertanke kommer jag nu avslöja min stora brist här i livet. Jag kan inte uttala bokstaven S. Därför har jag lärt mig att använda ord som inte innehåller bokstaven S. Du kan kontrollera det själv om du av någon anledning inte tror mig. Sedan 2005 när jag började denna blogg har jag inte använt mig av S en enda gång!

Jag är med i en elitförening för folk som läspar. Vi har mailkorrespondens o facebookgrupper där vi baktalar de som uttalar den väsande o skavande tungvrickaren till bokstav; S. Som i Satan, Skitungar o Sug getsnopp. Du lär få höra mer av oss någon gång, fast en annan gång. Idag är det till o med hemligt vad vi heter.

Idag uteslöt vi en kille som varit med i tre år eftersom han berättade att hans favoritfilmer är de tre första, numera kända som de tre sista, "Ftar Warf!"

Det kändes skönt på ett sånt där straffpsykologiskt sätt att göra så. Han blev till den svagaste hönan i gården. O med ens sparkade vi ut honom från gården o stängde dörrarna för honom för all framtid. Han fick lida för att jag i alla år låtsas att min favoritartist är Bob Dylan (Tom Waits), min favoritfilm Livet är underbart (på svenska, bara på svenska...utan text tycker jag att den är jättedålig, har jag lurat alla o envar) (Varats olidliga lätthet) o att min favoritbok är något av Marukami eller Kundera (Musils Mannen utan egenskaper).

Talets gåva går i arv, men ändå inte.

Min son har ungefär samma problem, förrutom att han inte kan säga bokstaven R. Jag vet inte vad det kallas. Antagligen lerpa. Eller att vara orullare.

Han kommer, liksom jag före honom, få lära sig att tala tyst om sin favorit. "Hawwy Pottew!"Vampyrer överallt runt omkring

Ibland är det en vass framtand. Ibland en utstrålning av ondska. Ibland en charm som får vanliga dödliga att gå i brygga o skrika "Kom". Ibland bara ett onaturligt ansikte med bottenlösa ögon. Ibland en känsla att det verkar vara endast en av flera former. Ibland känslan av att människan är gjord för att gå under mantel. Ibland är det uppenbart att någon vistats i typ en kista de senaste trettio åren. Ni vet den som utbrister: uggs är snygga, vem är paris hilton, vill du ligga hellre med cagney än med lacey, breda kilar är viktigare i jeansen än själva färgen, elvis är kungen, michael - död?

Fem rätt troliga att vara vampyrer ganska nära mig:

Carin da Silva.

Peter Siepen.

Thorsten Flinck.

Drottningen af Sverige.

Fettdoktorn.

Det finns många många fler som är värda att misstänka. Det vet vi alla. Efter att ha sett bilder från förödelsen efter tromben på Gotland idag, en förödelse som bara en vampyr har kraft nog att ligga bakom, misstänker jag även att någon på Gotland är vampyr. Det väcker ju ett minne om någon som sög musten om betydelsen av strandskydd. Det är ett minne jag är glad att jag glömt. Fär nästa vecka åker min fru dit med mina två viktigaste barn. De vill vara på en ö o innanför murarna om svinpesten slår ut. Det gör det lättare att hålla ställningarna, enligt min fru.

Vi grälar mycket just nu om det finns ormar på Gotland eller inte. Jaja. Jag packar ner en vass vass pinne o ett gyllene kors i hennes hårda resväska. Kvällen innan hon åker ska jag dessutom bjuda på min härliga vitlöksöverdrivna viltlasagne. Kanske kanske att hon kommer tillbaka därifrån som oskuld. Eller att hon lärt sig ett o annat av några kaniner som hon lär träffa på.
Överdrift att ligga under

Jag har varit hemma i flera dagar med hög feber, snorig näsa, torrhosta o huvudvärk.

Nelly har hållit avståndet hela tiden. Inga kramar, pussar eller tusen nålar. Han är helt övertygad om att jag drabbats av svininfluensan o att jag kommer att dö inom kort. Han har redan frågat lite fint om vissa av mina skivor o DVD-filmer o mina gröna jeans.

Men så fort jag kommer för nära:Jag förstår vinken. Men jag tycker ändå att han överdriver.

Jag orkar ju åtminstone titta lite på film då o då. Dessutom har jag pulat i mig ett skivat o skalat grönt äpple under dagen. För säkerhets skull har jag även följt fettdoktorns råd o slevat i mig en burk bearnaise. Så jag kan inte vara sjuk i svininfluensan. Eller få livmoderhalscancer. O det liksom bara på köpet!

Det troligaste är ju att jag dör av undernäring o kärlkramp. O det smittar inte, vad jag vet.

Ikväll ska jag ta mig en sju åtta whiskey o krypa ner under bordet brevid honom. Det finns plats för en till, det gör det alltid!

hits