Den lilla Gatsby, det enda kapitlet

Den lilla lilla spruckna vasen som hållit så länge nu. Med hjälp av klister o tålamod.

Han har hållt sig i mörkret, under o bakom saker. Allt för att inte synas. En Batman i vår tid. Han har druckit kaffe utan mjölk o utan socker. Svart o bittert. En immigrant med mod som sviktat. På håll såg han de andra utan att ropa dem till sig. Han byggde någonting stort. Av material som andra människor slängt bort. Han tyckte det var vackert men var ändå osäker på vad andra skulle tycka. Visst är det skönt att ha det så?

Han mindes hur den moderna tekniken vann över den gamla. Man slapp spola tillbaka filmen. Man fick häftigare problem.

"No dvd in player". Jo, dvd in player.

"Can't read disc". Min sexåring kan läsa, vem fan har skruvat ihop dig?

"Unrecognized format on disc". Rund dög åt dig förra gången, vad är det du inte känner igen nu?

I bitterhet över människan tog han anställning på provkök. På baksidan av Stinas kyckling tog han bort en nolla från tillagningstiden. Den hungrige konsumenten fick veta att maten skulle vara klar på 55 minuter. Hehehe. Midnight eating makes you fat. Som en muslimsk eskimå under ramadan.

Han ordnade om koden för kladdkaketillagning. Jodå, endast 35 minuter i ugnen. Sedan ut o svalna. På varenda recept i varenda bok, på varje Internetsida. Then drink this, bastard.

Men ändå var han inte nöjd. Det var någonting som saknades.


Om den leende rånaren

Eskilstuna-kurirens sportredaktion uppdaterar sina nyheter sedan de räknat för fullt.Enligt mer eller mindre trovärdiga källor firade Guif sina tre mål på raken med att göra ytterligare ett utan att släppa till för Skövde.

Det är dock sant att en rafflande slutminut består av mindre än fem minuter. 

Enligt samma tidning lär det tydligen vara mindre än fem dagar kvar till jul idag. Det är ju jättesnart. Dags att griljera skinkan! 

Att icke göra sig besvär

Det är kul att så många pojkar världen över har fått ligga helt enkelt eftersom någon annan är snygg.Allting går att sälja med mördande reklam!

Äntligen äntligen onsdag!

Vad är det för örthjärna som ligger bakom denna kampanj, kanske du tänker.
Många verkar ha missat ursprungskampanjen som OLW hyrt in sig på. De är tjocka idag, vi andra lider av proteinbrist, men kan se i mörkret.

Det är inte alltid så roligt som det kanske låter.

Captain, my captain!

Mannen som lärt nutidsmänniskan nära på allt om hur skönhet stavas, Don Van Vliet har tackat för sig o gått o dött.

Tiden vi har kvar på denna jord får vi klara oss utan honom.Jaja, kanske dyker det upp ett tusental samlingsskivor o boxar lagom till jul. Vem vet...

O vad det låter bra!

Inför det stora O-reformationen som genomförs vid årskiftet har ett antal facebook-upprop mot reformen startat upp. Alla vill tydligen inte ge upp alla andra vokaler än "o", utan fortsätta som förut med AOU osv.

Mest ilsk är en liten men radikal grupp - "Nej till bara O!!!" som leds av den här mannen.Hoj Hoj!

Nästan desperat ryter han i fetstilt skrift att om alla vokaler byts ut mot "o" så kommer det få ödesdigra konsekvenser.

Bland annat kommer hans efternamn bli Svonsson.

Svonsson, Svonsson. Ja, det vore ju trist.


你不能沉默所有 - nanana na nana

Kina är fint o folket där pratar roligt. Även om jag ser mer av uppåt än kineser så ser de mer av åt sidan = lika bra, bara annorlunda. Sen har jag hört att det är en myt att de äter även söta hundar. Så tycker jag att den där muren är fasligt imponerande hög för att vara byggd av så korta arbetare. Jag tycker att idag så är det bara detta lilla som landet saknar för att vara det perfekta landet:

 1. Maktfördelning.
 2. Legislativ demokrati.
 3. Ett oberoende rättsväsende.
 4. Offentlig kontroll av tjänstemän.
 5. Garanti för mänskliga rättigheter.
 6. Val av offentliga tjänstemän.
 7. Jämlikhet mellan landsbygd och städer.
 8. Föreningsfrihet.
 9. Mötesfrihet.
 10. Yttrandefrihet.
 11. Religionsfrihet.
 12. Samhällskunskap.
 13. Skydd av privategendom.
 14. Reform av finanser och skatter.
 15. Social trygghet.
 16. Skydd av miljön.
 17. En federativ republik.
 18. En sannings- och försoningskommission.

Kanske någon kan ringa o rösta på Jay åt mig ikväll?

Det ringde på min telefon nyss. Jag blev mycket förvånad när det ringde. Det var Ulf Lundell som berättade att jag har gjort min mamma mycket besviken o att hon inte tycker om mig längre. Sedan sa han att även om jag visserligen ser rätt bra ut, fattas annat med sådana gener, så luktar jag riktigt illa o att det inte finns någon tvål i världen som kan hjälpa detta. Jag fick höra en gång till att jag inte var omtyckt överhuvudtaget samt en kort diskussion om fördelen med abort o en önskan om en genomförd sådan. Tydligen lär det vara svårt för mig att träffa eller ens komma i kontakt med min mor framöver.

Jag blev mycket förvånad. Men när han var färdig med det han hade att säga så hann jag fråga. Det rör sig om en ny teletjänst som låter kändisar ringa upp personer o meddela dessa om ditten o datten. Tjänsten är kostnadsfri - kändisarna ser det som promotion. Just Lundell, berättade han, hade som specialitet att göra slut med folk. "Mer personligt än ett SMS", förklarade han. Populärast för tillfället är, enligt Lundell, Carl Bildts julhälsningar o välönskningar från folk som inte kommer att ha tid att träffa den som de önskar god jul. "Det är ju inte en märklig sak i dessa tider. Det finns märkligare." Sedan blir Lundell tyst ett slag innan han återgår till att förklara om den nya teletjänsten.

Lena Ph kan ringa bankens ärenden o berätta när alla etiska fonder rasar o sedan fråga hur du tänker göra med din aktieportfölj framöver. "Det är väl upp till var o en, antar jag." Hela Landskrona kommun brukar ringa o berätta för folk som gjort bort sig rejält på jobbet - "Typ lärare som säger till sina invandrarelever någonting i stil med att "Är det så att ni får lov att sätta barn till världen? Ja, i dag är det ju så ja. Men om man på något sätt tänker så att man kollar era gener och den miljö ni lever i och vad era föräldrar har för gener...Nu är den enda frågan så här: Vill vi ha folk som inte tillför landet något?" ?", "Nåt åt det hållet." - att de inte kan vara kvar på sin arbetsplats efter dessa tabbar utan får samma jobb i byggnaden bredvid istället. "Wahlgrens är riktigt populära. Det är för att de är så bra." Wahlgrens grej är att lyssna på Katerina Januch när hon säger att det väl inte är så farligt att ställa upp på lite sex för husfridens skull, det är väl bättre än att förhållandet krackelerar o sedan ringa o uppmana tonårsflickor att gå med på lite sex för husfridens skull. "Enligt ungdomsmottagningen ligger Wahlgrens bakom mycket." "Fast jag vet inte om det är riktigt samma att uppmana en...", börjar jag. "Det vet inte jag heller. Men vad vet man. Egentligen? Ingenting."

När jag till slut inte kan hålla mig utan frågar Lundell vad han är arg på just nu så blir det tyst i luren en sekund. Sedan fräser han till svar att det är för personligt, men strax därpå ångrar han sig tydligen skriker "Dig!"

Klick.

När min lilla hund skäller låter det som att det är en jättestor hund som gråter

"Hej Tomten!

Varje gång andra inte tycker eller gör som Carl Bildt vill så blir han jättearg. Sen hittar han på ett ord som låter lite elakt om de som gjort som han inte ville. Kanske för att han vill att de ska bli generade för att de inte gjorde som han ville. Sen tycker han förresten att det inte gör någonting att Beatrice Ask. Tycker du det?

Sen när han inte själv får vara den som hittar på någonting så blir han jätteledsen. För då är det dumt för Sverige i den stora världen. Som bara han vet något om på riktigt. O då blir det som om alla i Sverige bor i ett stort svart o pinsamt hål där det är jättekallt. På TV säger de att det ska bli jättekallt snart. Kommer alla skratta åt Sverige då?

Jag tror att Carl Bildt saknar en sådan mamma som Julian Assange har. En sån som berättar för hela världen att han är en sjysst o vanlig kille o bara är missförstådd o att man ska sluta jaga honom som ett djur. Kan han få det i julklapp? O en stickad halsduk eftersom det blir så kallt. Så tycker jag att alla borde ge Carl Bildt en kram. Eller ett kli bakom örat o på magen.

Maud"

Hon lade det på lådan tidigare idag. På det magiska vis som bara sker i juletid fick hon svar i sin låda samma dag.

"Hej Maud!

Någon som kallar sig Carl den store har enligt min registrator redan inkommit med önskelista. Det bör såvitt mina små spioner erfar handla om samma man som du skriver om. Men eftersom styrelseuppdrag som innefattar brott mot de mänskliga rättigheterna samt mot FN:s barnkonvention enligt rådande praxis inte delas ut av mig ska dina förslag allvarligt beaktas. För svar på dina övriga frågor hänvisar jag till Wikileaks.

Tomten"


Morgongymnastik

Vid den nionde armhävningen brukar jag yla o be om nåd. Chefen stirrar bistert o säger "fortsätt."

Likafullt, när kvällen kommer ställer jag väckarklockan på nio i stället för sex. Att jag aldrig lär mig.

mvh

"Citroens Starke Adolf"

En dandys liv

När jag gifter mig nästa gång funderar jag på att taktikgifta mig med Robyn. Hon skulle givetvis övertala mig om att ta hennes efternamn för att få fördelar av det.

Andreas Carlsson.

Folk kommer stanna upp när jag presenterar mig.
"Andreas Carlsson?"
"Ja."
"Men?"
"Ja?"
"Okej, men då måste du vara släkt med...?"
"Jupp, det stämmer.",
"Ja, men då så, varför sa du inte det på en gång. Följ med mig så ska jag presentera dig för några viktiga människor."

Livet skulle bli enklare o fyllt med lite mer flärd. Inte en operett kanhända , men åtminstone en musikal.

Chapaue Claque!Min framtida fru. She was born to make me happy. Hon ser rätt nöjd ut själv över detta.

I.D.I._.T._.R!
Ibland blir verkligheten för mycket. Man kan grubbla o grubbla utan att komma ett dugg närmare förståelse.

Då vill jag bara bingolottolalla o stänga världen ute ett litet litet tag. Kanske sluta ögonen också o be en stilla bön att det kommer vara en lite vackrare värld när jag tittar igen. Det hjälper tyvärr så sällan.

Lala.


Visst är han lite lik Bill Cosby?

"Det där instrumentalnumret av "I can see clearly now" som han gjorde bakom scenen på Allsång med Lotta, jävlar vad det svängde!"


hits