En bildt säger mer än sina ord

Först sa jag, vill du äta den där hamburgaren.

Nej, sa han. Det är äckligt o bara dåliga människor äter hamburgaren.

Snälla, sa jag. Kom igen.

Nej, sa han. Jag tror inte att jag vill det.

Du får femtio kronor om du gör det, sa jag.

Nej, sa han.

Du får hundra kronor om du gör det, sa jag.Odds

Grovt brott mot mänskligheten vs vanemässigt bidragsfiffleri.

Spelbolaget Finduz har släppt oddsen på avgående politiker. Vem tvingas gå först?

Carl Bildt - Håkan Juholt.

1. 3.25.
X. 3.75.
2. 1.10.

Det är lätt att man blir sentimental. Men det var så mycket enklare förr i tiden.


Olidligt i år?

Jag håller tummarna i år igen.o garderar åter med ett japanskt kryss.


Carl på väg mot Jabal Sawda

Mer Carl Bildt!

Det här är
inte hela världen enligt Carl:Skövde, vy i soldis.

Tripoli står i lågor. Syrien slås i spillror. Saudiarabien hjälper gamla tanter över gatan så att de inte blir påkörda av män i bilar. Så det är inte läge att fundera över vem kungen hälsat på i veckan. Det är läge att vissla fyra bugg o en coca-cola igen o bry sig om sånt som är viktigt.

Mängden vatten i Saudiarabien.

Din utrikesminister.


Carls klocka ringer fyra gånger av tre

Kungen lär ha sagt att det här är hans favoritrestaurang när han är i Kina för att dela ut hedersbetygelser till sina vänner som styr landet. Yin o yang in himmelska fridens harmony.

Det går ett rykte om att kaffeflickorna där går ner på alla tre o får klockan att ringa. Men om man frågar någon lokalt bosatt så tittar de snett på en o vänder sig bort.

Carl Bildt vill inte uttala sig om saken, eftersom han inte ätit där ännu. Via ett eftertänksamt inlägg på sin blogg låter han förstå att han är tillräckligt korrekt för att aldrig att hitta dit. O det beror inte på att han inte har koll på väderstrecken. O det är sant åtminstone så länge Korea inte har hittat egen olja, säger han dock vid ett tillfälle när han glömt att stänga av bloggens mikrofon. O vid sådana tillfällen lär ju inte ens väderstrecken kunna stoppa såna som han. Vilket i o för sig inte är väderstreckens jobb. Lika lite som det är kungens jobb att vara politisk korrekt.

Om det kommer fram att kungen brukar bada bastu eller röka cigarr med Kadaffi o Assad så är det inte vår sak att döma. En cigarr är bara en cigarr o man kan basta med en kompis utan att det är något mer. Vill man ha något mer så får man ringa på en kaffeflicka o be om det. Då kan hon passa på att ta med extra ris. Vi betackar oss Carl Bildts funderingar kring detta. Vi skulle bara bli besvikna. Men det vore kul att se Kadaffi i kungens krona som sitter o ler stort åt en full Assad som går armkrok med vår kung o sjunger att de är kungar över Persien. Om han travgangstern har den bilden på sin dator så får han gärna läcka den.

Carl Bildt borde inte heller uttala sig om kungens andra kompiskontakter runt om i världen. Men när det handlar om den tjyvens killen i Saudiarabien så ringer hans skalmanklocka ändå o han gör det i alla fall: "Jag tycker inte att man ska hattare."

Det är ett försiktigt uttalande som inte gör någon klokare.


hits