Lite om kortare väntan

Här kommer en liten rapport från fel kommun. 

I mitten av december hade medarbetarna på asylprövningsenheterna i Malmö julfest på en restaurang. Julfesten fick ett tråkigt avslut då ett bråk uppstod mellan några anställda på verket och restaurangens personal. Upprinnelsen till bråket var en konflikt om den överenskommelse som slutits mellan verket o restaurangen om hur dags restaurangen skulle stänga.

När verkets personal lämnade restaurangen anlände ägaren. Två personer från Migrationsverket hamnade då i bråk med restaurangägaren. I bråket förekom både knuffar, slag, hot o grova okvädningsord.

Rapporten tar slut där. Men på Wikileaks finns fortsättningen. Jag har inte läst den själv, utan fått den uppläst av en vän som bor i Malmö. Såvitt jag förstår, med brasklappen att jag inte riktigt hörde vad han sa:

Ägaren ansåg tydligen att festen borde hålla på en stund till. Migrationsverkets personal å sin sida hade fått nog o ville hem o knyta sig. När restaurangägaren ställde sig i vägen för att hindra Migrationsverkets personal från att lämna stället började två migrationsverksanställda att bända loss dennes fingrar för att få fri passage.

"Var snäll att flytta lite på dig, så vi kommer förbi o fram."

Men inte flyttade ägarn sig. O fingrarna var liksom limmade vid dörrkarmen. Är det fest så är det.

Men det var ändå två mot en. Vilket restaurangägaren lär ha påpekat. O dessutom tillagt att det är fegt att slå tjejer.

Då blev det jättemycket bråk o så kom piketpolisen o slog allihopa jättemycket utan att fråga vem som började o vem som var dum. Sen fick de sitta i häktet över natten o vara blodiga o tänka över. Det är ganska kort tid. Eller tja, inte om de migrationsanställda krävde att få gå mycket tidigt på kvällen såklart. Det framgår ju faktiskt inte. Då kanske det var ganska lång tid. Men i ett större perspektiv rörde det sig inte om någon längre tids väntan innan de var ute på gatan igen.   


Från det ena till det andra genom att passera centern

Jag hade tänkt hålla mig från att skriva ett inlägg tills kvällspressen fått fram ett rimligt namn på nästa socialdemokratiska ledare. Det går såklart inte. Nu ska Maud Olofsson avgå istället o vi verkar istället få se fram emot en jättespännande jakt på hennes efterträdare. Jag skakar av upphetsning o ska så snart jag skrivit klart gå in på spelbolagens sida o titta vad de tror.

Jag minns en gång hur Petra Mede berättade hur man kan känna igen den riktiga Maud. Svaret kommer jag inte riktigt ihåg. Det kan ju inte vara om hon sitter ner o kissar eller inte. För det undrar väl ingen över. Petras fråga ställdes hur som helst för att det fanns en falsk Maud förr i tiden. Kanske hon kan ta över.

Alla jägare i landet måste ju rösta på Centern. På deras forum har man ännu inte fattat att Maud är borta. De skriver fortfarande om att man måste döda varg. Argumenten för jakten ger mig även i år känslan av hur en mobb i Gussum måste bränna flyktingförläggningen eftersom en libyer dömts för våldtäkt i Paris. Om någon dag kommer man nog att argumentera Maud. En tråd för den riktiga Maud, en för den falska o en för vem som kommer att ta över.

Vem ska ta över efter Maud? Det är olidligt o jag svettas. 

Från det ena till det andra.

Du kanske råkade snegla på bilden innan du läste texten. När du sedan läst ett tag så tänkte du kanske att det nog var en närbild på Mauds finklänning från princessbröllopet. Nix.  

Det här är en amöba som sedan något år tillbaka börjar bli vanlig i amerikanska sjöar.Den kryper in i dig när du badar. Sedan tar den sig till din hjärnas center o får dig att känna en ständig hunger.

Sedan dör du. Det framgår inte någonstans riktigt hur. Men det är inget jättejobb för fantasin att hitta på en trolig orsak.

Bilden på amöban ger mig en deja vu-upplevelse. Det kan vara en gammal skiva med Soup Dragons som jag tänker på, det kan också vara tröjorna som min mamma aldrig ville att jag skulle ha på åttiotalet men som jag hade ändå.

Hur som helst så känns det tryggt för mig att se på amöban. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att förstora bilden o göra en tavla till vardagsrummet.

Kanske en Warhol-Maud skulle göra sig bredvid? En äkta, såklart.

Det är dags för fredagsmys

Vissa dagar får jag en överhängande lust att glömma mina barn i snabbköpet. Eller systembolaget. 

Jag är säker på att jag skulle klara efterföljande samtal. 

Handläggarna på skatteverket är duktiga på siffror. Men de är lätta att lura när man ringer o säger att något av deras övriga uppdragsområden har blivit fel. Tydligen har man råkat registrera att jag har barn. Det är fel. Jag har inte barn. Sudda ut. 

Gift?

Tja. Nja. 

Det gäller att ge det svar man vill inom hyfsad tid. När man har man chansen.

Eller jag skulle kunna sälja mina barn till någon som ser ut att behöva dem. 

Jag är säker på att jag skulle klara efterföljande förhör. 

Min fru tror fortfarande att hon inte ser tjock ut i den där klänningen. Polisen skulle inte ha någon chans att få ur mig sanningen. Det är fel. Jag har inte barn. 

Det första jag skulle göra därefter vore att hyra en film till ikväll. 

Kanske fundera lite över det här:Det är ju sista dagen idag.

Men som sagt. Det beror ju på vad svaret blev tidigare. O lite grand vilken del man får o hur många som är med o delar. Förutom barn är köer det värsta jag vet på fredagar.


hits