Barnen i Gnesta, många år senare.

Bland det värsta inom ämnet på länge. Inte sedan jag hörde på radion att SJ återigen utför barnarbete mellan Strängnäs och Södertälje har jag blivit så upprörd.

Folket i Gnesta upphör ännu en gång inte att förvåna. Denna gång rör det omhändertagna barn i blandad ålder. Det framgår inte av artikeln, men förefaller handla om spillror från den så kallade Solax-Stridh-Visionen. Den är inget man talar högt om dessa dagar, när riktiga män slutat sminka sig i grupp o kvinnor värda sitt namn glömmer trosorna under kort-kort. Man kanske kan slå något hårt i huvudet på Dick Harrison, men man kan inte mörda historien.

Saxat från media, som följer: "Polisen säljer nu åtta av de nio barn som omhändertogs från ett hus utanför Gnesta i mitten av augusti. Barnen kommer bo på ett pensionat tills dess att någon köper eller övertar dem.

Polisen och länsstyrelsen tog barnen från huset där de bodde eftersom ingen såg efter dem tillräckligt. Ägaren var frånvarande och den person som skulle sköta om barnen gjorde inte det. Därför kunde barnen sitta instängda i upp till tio timmar ensamma.

Men nu kan åtta av de omhändertagna barnen få en ny ägare. Det nionde barnet säljs inte ännu eftersom polisen väntar på läkares utlåtande om det ska avlivas eller inte."

(Den enda korrektur jag gjort var borttaget av ett ”att”, som jag inte stod ut med.)

Herrejösses, det verkar ju inte som att barnen ens verkar haft tillgång till TV-spel. Eller TV överhuvudtaget. Inte ens priset på ett barns huvud framgår. Det antyds dock att de till o med skänks bort. Undrar om man kontrollerar mottagaren först, så de inte hamnar hos någon som handlar med organ eller SJ. Troligtvis inte, för folket i Gnesta verkar inte vara, vad ska man kalla det...av sådan sort.


Solax Stridh må ha övergivit dessa barn för andra, vad man får anta, neutraliserande projekt, men finns ändå kvar i någon mån i Gnestabornas tankesfär. Barnen får vara barn i artikeln. Inte en antydning finns om det rör sig om pojkar eller flickor, eller vad för slags leksaker de eventuellt haft eller hur de varit klädda. Sådant som omvärlden behöver få veta. Kanske kanske att Janne Josefsson slutligen kommer att reagera o att sanningen kommer fram till sist.   


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits