Rosa buss mot nya okända former av offentlighet

Det är väl snart allmänt bekant att vår regering har sett till att det svenska folket är det mest övervakade folket i världen på den här sidan Nordkorea. Inte ens Irans regim har lika stort kontrollbehov av den enskilde individen.

Det blir lite lite värre idag. Antagligen. Om inte Federley av någon anledning skulle få dubbla röster.

Dessutom vill vår regim samtidigt inskränka fotografers frihet att ta kränkande bilder. Det vill jag med, tror jag, men jag har inte tänkt igenom saken ordentligt, så jag väljer att vänta med en fullödig åsikt i saken. Vår regim kör istället grottmannaprincipen o hellre klubbar än tänker. Får saker o hända, hävdar nån. Jo, det fick Gadaffi också, hävdar nån annan, o menar att han kanske inte var jättklok trots det. Näh, nu glider texten iväg som om vi råkat sätta foten i Bildts oljiga fotspår. Säga vad man vill om Lundins, men man är stabilare än bananskal när det handlar om att slå folk till marken.  

Nåväl. Det handlar inte om Bildt o hans koppling till Lundins olja o brott som begåtts mot de mänskliga rättigheterna. Detta är ju sånt som man av princip är tyst om, även på direkt fråga, så punkt om det. Det handlar ju om total övervakning o förhastade förbud mot fotografier. Kontentan blir att bilder som den här, där Beatrice Ask står, till synes ostadigt, utanför Kicki Danielssons turnebuss antagligen blir förbjudna att ta inom kort.Men även att just den här bilden kommer att lagras under lång tid o går att beskåda genom att förvaltningsrättsligt kräva ut den från Försvarets Radio Avlyssningenhet.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits