Lite om kortare väntan

Här kommer en liten rapport från fel kommun. 

I mitten av december hade medarbetarna på asylprövningsenheterna i Malmö julfest på en restaurang. Julfesten fick ett tråkigt avslut då ett bråk uppstod mellan några anställda på verket och restaurangens personal. Upprinnelsen till bråket var en konflikt om den överenskommelse som slutits mellan verket o restaurangen om hur dags restaurangen skulle stänga.

När verkets personal lämnade restaurangen anlände ägaren. Två personer från Migrationsverket hamnade då i bråk med restaurangägaren. I bråket förekom både knuffar, slag, hot o grova okvädningsord.

Rapporten tar slut där. Men på Wikileaks finns fortsättningen. Jag har inte läst den själv, utan fått den uppläst av en vän som bor i Malmö. Såvitt jag förstår, med brasklappen att jag inte riktigt hörde vad han sa:

Ägaren ansåg tydligen att festen borde hålla på en stund till. Migrationsverkets personal å sin sida hade fått nog o ville hem o knyta sig. När restaurangägaren ställde sig i vägen för att hindra Migrationsverkets personal från att lämna stället började två migrationsverksanställda att bända loss dennes fingrar för att få fri passage.

"Var snäll att flytta lite på dig, så vi kommer förbi o fram."

Men inte flyttade ägarn sig. O fingrarna var liksom limmade vid dörrkarmen. Är det fest så är det.

Men det var ändå två mot en. Vilket restaurangägaren lär ha påpekat. O dessutom tillagt att det är fegt att slå tjejer.

Då blev det jättemycket bråk o så kom piketpolisen o slog allihopa jättemycket utan att fråga vem som började o vem som var dum. Sen fick de sitta i häktet över natten o vara blodiga o tänka över. Det är ganska kort tid. Eller tja, inte om de migrationsanställda krävde att få gå mycket tidigt på kvällen såklart. Det framgår ju faktiskt inte. Då kanske det var ganska lång tid. Men i ett större perspektiv rörde det sig inte om någon längre tids väntan innan de var ute på gatan igen.   


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits