Hallos - en sorts Örebro

Du vet hur de flesta som kommer från en annan del av Sverige inte klarar av att prata om Örebro utan att vara tvungna att ta en paus o sedan upprepa ortsnamnet med gnällig o bajsnödig dialekt, så kallad örebrodialekt. Innan de fått detta avklarat kan de inte avsluta meningen där Örebro var inblandad.

Det är en gemensam tics som svenskar lider av.

En annan.Så ska det ju inte vara. Det ska vara så här.Musikvideon är kanske den bästa någonsin. Folk får parodiera den bäst de vill. Det slår alltid fel o tillbaka. Det är helt genialiskt att till denna mjuka seriösa kärleksballad göra en video där en blind kvinnlig student gång på gång uppvaktas av en hårfager mustaschprydd gänglig medelålders svart man i konstiga kläder som undrar om det är honom som hon is looking for. 

Mindre roligt är att det aldrig slår fel när man råkar diskutera sången (händer inte så ofta) eller klassiska musikvideor (händer aningen oftare) i ett sällskap att någon till slut kastar ur sig att haha, har ni tänkt på att hon tjejen i "Hallo är blind o att han sjunger is it me you're looking for".

Näh, det har vi inte tänkt på tidigare o säkert inte Lionel heller. Förresten lider du av tics.

Har du hört den här på sistone? "Jag är Messi!" Nej, det är inte Zlatan inför sin träning. Det är alla som spelar fotboll. Gissa vem denne Messi har fått sitt förnamn efter. Jodå.

(Jag kan inte låta bli att reflektera inom parantes. Hello släpptes 1984. Lilla Messi föddes 1987 o hans föräldrar - jag hittar ingen info om det är mamman eller pappan som bestämde namnet - bestämde sig för att döpa honom till Lionel efter Richie. Det är lite som att du skulle döpa ditt nästa barn till Niklas, efter sångaren i Jumper.)

Gemensamma tics varierar givetvis mellan olika länder. I till exempel Japan skulle ingen få för sig att skratta åt Lionel. De kissar hellre på sig i smyg. I Österrike säger barnen som leker nationalhjältar "Du bist Arnold und I'll be Bach"


Kommentarer:
Postat av: Bea

Han gjorde faktiskt Say you, say me 1986. Det var säkert den han blev gjord till;)

2011-04-13 @ 10:13:54
Postat av: Kommerotardig

Säger du, inte jag.

2011-04-13 @ 10:52:40

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits