Tyst om dualism i klassen!

Killen högst upp i mitten berättade på klassåterträffen att han tagit över sin fars bilverkstad. Det var liksom allt han sa, men det var talande nog.

Ludwig sa att klasskompisar från förr utgör en familj med olika medlemmar. Vissa medlemmar har vissa likheter med andra medlemmar men inga likheter med en annan medlem. Kompis A har likheter med kompis B och kompis B har likheter med kompis C men kompis A har inga likheter med kompis C. Söker man ge en definition av klasskompis, alltså dra en skarp gräns, så är man fri att göra det efter behag; och denna gräns kommer aldrig att sammanfalla helt och hållet med det faktiska bruket eftersom detta bruk inte har någon skarp gräns.

Adolf bara teg. Han kände sig träffad, fast visste inte varför. Dessutom var han inte säker på om det var dåligt eller om det var bra. Men för att vara på säkra sidan så knöt han näven i fickan. Det pirrade till när han råkade nudda sin snopp. Fast det var för att han var kissnödig intalade han sig, så han gick o kissade.

Killen högst upp till höger hade jobbat upp sig till advokat o dessutom lyckats fånga den schöna Ingrid till de andras förtret. Men hon blev stupfull senare under kvällen så det var tack o lov ingen som somnade olyckligt.


Kommentarer:
Postat av: Johanna

Du överträffar dig själv. Jag förstår ingenting. Är bilden på riktigt?

2010-03-16 @ 22:34:30
Postat av: kommerotardig

Javisst. Det är ett äkta klassfoto! Jag har dessutom hört någonstans att Adolf berättat att han var mycket rädd för "den enda" judiska pojken i klassen, som tydligen slog honom ibland. Ibland kommer hämnden för...

2010-03-17 @ 11:33:05
Postat av: Chiman

Oj man ser verkligen Adolfs to be vuxna drag. Jag har dock bara sett ett bäbis foto på honom! Upksattande inlägg

2010-03-18 @ 11:46:24
Postat av: kommerotardig

Mmm det är svårt att tänka sig efteråt att det är en bild av ett barn, bland flera, full av goda drömmar o tankar. Jag önskar att man kunde kliva in i bilden o ge den lilla gossen en kram, för det hade han säkert behövt.

2010-03-20 @ 09:56:09

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits