Man går i taket

Polisen i Eskilstuna har under en längre tid gäckats av s.k. rififikupper. Eller snarare har butiker i Eskilstuna drabbats av inbrott genom att tjuvar har tagit sig in i lokalerna takvägen. Det har polisen nu gett sig den på att se till att det inte händer igen.

Enligt polisens talesman har man föreslagit butikerna att ta bort sina tak för att undvika rififikupper i framtiden. Dock har de flesta butiker varit motvilliga till detta av hänsyn till att kunderna kan komma att frysa under kalla, regniga dagar. Polisen menar att man i såfall, å butikernas sida, kan få komma att skylla sig själv efter en så dum prioritering. För har man inga varor att sälja så får man ju inga kunder.

Fast det finns fler förslag. Man funderar även över möjligheten att förlägga butiker i höghus, som går under arbetsnamnet flaggstångs- eller skyskrapegallerior. Högst upp lägger man en butik som säljer icke-stöldbegärliga varor. Tiimarii eller Glitter. Det skulle kunna stoppa tjuvars vilja att ta sig in i taket. Åtminstone om man kommer ihåg att stänga dörren till trapporna? Fast problemet är att en riktigt liderlig tjuv skulle kunna ta sig in i Tiimarii o sedan göra hål i butikens golv, det vill säga, underliggande butiks tak! Visst kan man även där lägga en mindre intressant butik för bovar. T.ex. Pressbyrån. Men även Pressbyrån skulle då ha ett golv som också är ett tak osv. För polisen erkänner att det faktiskt finns rätt envisa tjyvgybbar.

Ständiga helikoptrar, utbildade Spindelmän o eltak har diskuterats. Det sista lät bra en längre tid tills någon kom på att de flesta inbrottare bär gymnastikskor med gummisula. El känns inte genom gummi o skulle vara utan verkan mot den kriminella. Spindelmännen ratades eftersom poliser kände sig trakasserade så snart de dragit på sig suiten.

Istället lutar det åt att göra taket upptaget för tjuvarna.

Fram till tolv, låg- o mellanstadiedisco up on the roof:



Därefter tar kineserna över, eftersom de är vakna när vi sover. Precis som vice versa. Du vet att varje gång du vaknar, så somnar en kines? Innebär det att det sitter ungefär en miljard dödströtta kineser o önskar att vi svenskar var fler?





Det kommer givetvis uppstå stunder när ingen finn tillgänglig. Exempelvis när kineserna firar sitt nyår eller tvingas jobba över inför nikes julförsäljning av sportskor. Då får polisen ta visst ansvar:



"Ååååh BUUU på er tjuvar. Här kommer ni inte upp."

Som sagt är det ännu bara förslag. I planeringsstadiets första linda. Men rififikupperna skall härmed gå mot sin död o begravs i Eskilstuna en gång för alla!

Vanliga vägen går bra, meddelar polisens talesman, men takvägen kan banditerna härmed glömma!


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits