AIK bekänner färg

Grattis AIK och alla AIK´s fans!

Guldstriden är avgjord o Göteborgarna nergjorda.

AIK föddes 1891 i Solna, en del av Stockholm. Deras klassiska färger har varit urtvättad svart och smolkigt gult. Man kan säga att en del av AIK dog efter säsongen 2004, när de kom allra sist i Allsvenskan och inte längre fick spela kvar i den serien. Nu kan man säga att AIK föds på nytt. Eftersom AIK är en buddhistisk förening vill man understryka denna pånyttfödelse genom att stiga fram i ny skepnad.

AIK har länge varit förknippade med de patenterade färgerna svart och gult. Nu har de lagt patentet till försäljning. Bo Ringholm sägs vara intresserad av de etablerade färgerna. Om det är till honom själv eller till hans fotbollslag vill han ännu inte berätta. Det lär vi märka inom kort, så ofta som Bo är med i TV eller på bild i tidningar.

AIK meddelar på sin hemsida att de nya färgerna, eller färgen, är brunt. Bara brunt. Den här gången vill man inte blanda två olika färger, utan hålla sig till en enda.

Supportergruppen Black Army är informerad och har kallat till presskonferens nästa vecka eftersom AIK´s nyval av färger gör att supportergruppens namn förlorar en del av sin mening. Troligtvis kommer ett nytt namnförslag förhandlas fram under helgen och presenteras under presskonferensen. Dock tar Black Army färgbytet och det kommande namnbytet med fattning, för som klubbens ordförande säger: "Inte ens negrer är ju svarta på riktigt, utan bruna."

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits