Trailer: Samlingsnamn

Ylva G Johansson.

Känner du igen namnet? Det gör du nog. Har du fått nog?

Ja, du har rätt. Det är den där politikern som ständigt råkar göra misstag som slås upp stort i media. När pressen sedan i folkets namn vill ha en förklaring så är hon oanträffbar. Har inte gått att nås för en kommentar. 

Telefonluren avlagd o under kudden har du en kniv? Det framgår inte. Det har inte varit upptaget heller.

Att Ylva tydligen kan ställa till med saker fast hon är onåbar har bekymrat många. Hon som är folkvald att utföra uppdrag ärligt o på bästa sätt borde väl ständigt gå att nås? Om inte annat så för att förklara anledningen till att hon begått sina misstag. Eller för att lyssna på det folk hon representerar när vi kommer med bra idéer om samhällsförändringar.

Det luktar begraven hund o troligtvis är det inte bara ett fel som blivit trasigt.

Går det att få fram någon sorts sanning?



Frågan måste givetvis ställas om Ylva finns på riktigt?

Arbetshypotesen är att Ylva är en påhittad figur som kommunpolitikerna samlar sina misstag under. Smart.

Men lite taskigt mot Miljöpartiet, som man hittat på att hon ska vara med i. Fast det är ju i o f s normalt o stöder hypotesen rätt bra.

De har till o med gett henne ett eget personnummer. Det är en enkel sak om man jobbar med större datasystem. Fotot på Ylva som brukar vara i tidningarna när fel har begåtts kan faktiskt vara saxat ur Elloskatalogen från din barndom. Minns du modellen för den gröna BH-n, sidan 29, vinterupplagan 87? Om du tittar riktigt noga på fotot av Ylva nästa gång ett fel har begåtts, kan du se något som kan vara ett genom photoshopping bortaget "Vinterkampanj!" strax över henner vänstra öra.

Är det skillnad på att köpa sex o att hyra en prostituerad? I laglig mening? Skattetekniskt? För den egna njutningens skull? För egen del anser jag att ägande korrumperar o förstör.

Ylva är ett ekonomiskt begrepp som för enkelhets skull kan liknas vid utbetalningar. Hon betalar gärna. Sin man. Sin sekreterare. Rätt normalt vid en första blick. Men Ylva betalar i hemlighet eller i allra allra första hand. Grejen är att det ofta inte varit menat att betala. Det är därför problemen gått sönder o knasigheten blivit konstig i dessa fall. Så många fall att slumpen fått ta jobb på Migrationsverket istället.

Men det låter å andra sidan rätt mänskligt på det där klumpiga sättet. Så vi får avvakta o se vad filmen avslöjar framöver.

Om Ylva trots allt finns, så kanske hon ligger i badet?

Konspiratoriskt tänker jag ta en dusch!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits