Lars vill komma undan politiken, Tiger gläds åt ideologier

Det är välkänt att kommunister har mycket mera sex än vanliga människor. Det ingår i ideologin att inte behöva vara trogen. Man ska dela med sig. Eftersom kommunister dessutom har lite större rödvinsglas än vanliga människor är de lite fullare lite oftare. De är hängivna partyt. Det är inte konstigt att Lars Ohly flaggar rött och abdikerar. Han är inte ung längre. Sex och sprit lockar inte längre som det gjorde förr. Det händer samma vecka som Tiger Woods flaggar för sin avgång. Till skillnad mot Lars så ska Tiger ägna all sin tid åt vin och sex från och med nu. Det är ju faktiskt två helt olika typer av män det handlar om.

Kommunismen har av tradition en stark koppling till rödvin. Många av de stora drinkarna har varit kommunister. Det har skrivits teorier om detta, även om ingen känns fulländad. Lars Ohly säger att han var mer intresserad av att dela med sig av vad han hade när han drack. När han spolade kröken kändes det inte lika viktigt längre. Då kunde han lika gärna sluta vara kommunist. Det var ungefär likadant för Gudrun Schyman. När hon blev portad från systembolag och krogar blev hon feminist. Det var smart. Få är de utskänkningsställen som vågar neka en feminist vad denne påstår sig ha har rätt till. Det är inte rätt epok i världshistorien att bli stämd för att ha nekat någon på grund av dennes feministiska läggning. Jag tror att hon skåpsuper hela tiden. I alla fall påstår hon sig vara älskarinna. (Tiger Woods bara ler generat när han hör detta, men säger ingenting som tyder på ett samband eller ännu en pärla i hans radband.) Nåväl, sprit o sex... En gång kommunist...(Lars håller inte med om detta, för nästa år, månaden innan valet, tänker han säga att han aldrig har varit kommunist) 

Lars Werner hackar och skär inte längre drinktilltugg. Istället arbetar han hårt för att få den stora massan att glömma allt de någonsin hört om tobin-skatten. Huvudsakligen genom att vara idéspruta hos TV-produktionsbolaget Dabrowski. Det är en bit ifrån tiden då han låg med Gudrun medan Lars väntade på sin tur. Men så har den mannen ju alltid känts äkta i det han gör, så han kommer undan med det. Själv påstår han att det är hans gigantiska snopp som alltid fått folk att lyssna på honom. Även om många andra menar att det är just sånt som kan få folk att tappa fokus från annat. Men det som är viktigt är ju det som är viktigt, man har bara ett liv, som Tiger tatuerat in strax under naveln.

Efter Lars Ohlys avhopp till det amerikaniserade samhället är Kicki Danielsson kommunismens sista utpost i Sverige. Längst fram i ledet, stolt bärandes flaggan, ragglar hon nyknullad fram. Det är tur att hon finns. Åtminstone för mångfalden i politiken. Lars Ohly, däremot, kan köpa sig den där fåtöljen han ögonshoppat sedan så länge på Mio Möbler. Han lär ha gott om tid att sitta där framöver. Det är Kickis tid vi har framför oss. Fullspäckad som en falukorv av intressanta upptåg och petitioner.

Tiger slår ett slag o låter hälsa att han skiter i politiken men uppskattar på sitt sätt att det finns kommunister i världen.

Kommentarer:
Postat av: Kajsa

Det vore onekligen skönt om Lars Ohly avgick, men jag har inte hört någonting om det.

Postat av: Kommerotardig

Inte jag heller. Jag ville bara göra en liten profetia om det som händer inför varje val nu för tiden - Att Lars går ut i media o förklarar att han inte längre är kommunist. Han lär, såvitt jag vet, bli kvar inom vänsterpartiet!

2009-12-17 @ 14:14:24

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits