Lilla ludde går på vägen

Jag lyssnade på radion till frukosten i morse, Eskilstuna FM, Mhz 2.0. Det var rätt spännande, mycket bra musik o reklaminslag o en o annan nyhet. Tyvärr kunde min bilstereo bara nå upp till 1.9 Mhz, så jag kunde inte fortsätta lyssningen när jag körde hemifrån. Men när det kommer till radiostationer så är det väl ok att de tvingas hålla sig inom vissa gränser. Det är ju inte på grund av stelbenthet eller ovilja, utan för att Gud har bestämt att det ska vara så.

I Eskilstuna kommun är 1,9 kilometer för kort. Allt under 2 kilometer är en barnlek, en promenad i det fria.

Tidigt på morgonen kommer lilla Ludde, håhåjaja, bärandes på sin kudde, håhåjaja. Det enda som hindrar den sömndruckne gossen att komma till skolan är en massa risker. Framförallt de sista hundra meterna verkar avgörande.

Så här tänker lilla Ludde medan han går till skolbussen. Han har gott om tid att tänka.

Normalt är 1,9 kilometer inte särskilt långt. Usain Bolt skulle kunna springa sträckan på runt fyra minuter. Men det är under perfekta förhållanden. Fast i mörket finns djupa hål att trilla i o fula gubbar som vill dig ont. En o annan bil som har svårt att se dig bland alla träd i skogen. I verkligheten skulle det kanske ta Usain Bolt sex minuter att ta sig fram längs en sådan hinderbana. Sommartid. På vintern är det kallt. Man fryser o vill bara lägga sig ned i den varma varma snön o blunda, allt för att komma undan snöstormen o vildvittrorna. Snön är halkig o stegen far åt alla håll, precis som bilarna som bråskar till jobbet med slitna vinterdäck. Bolt behöver nio minuter. Då skulle det ändå vara världsrekord med 1,9 sekund. Lilla Ludde är sju år o går vägen på runt fyrtiofem minuter. Samma tid som Zlatan gör några miljoner på innan han vilar en kvart inför nästa miljoner. Kanske om Lilla Ludde låtsas att det är en fråga om miljoner, att vägen till skolbussen känns lättare för honom? Tänk i alla fall om det var Bolt som körde skolbussen. Då skulle de sista avgörande hundra meterna gå så fort att det kanske inte skulle spela någon roll för någon om bussen tog den omvägen. Dessutom är det ju inte omvägen som är problemet, det är ju att omvägen är för kort för att tas. Så det skulle ju gå ännu snabbare om en buss körde sträckan i verkligheten!

När lilla Ludde kommer fram till skolan är han trött. Fröken är snäll o låter lilla Ludde ta sin kudde o vila lite grand. För om några timmar ska han traska fyrtiofem minuter igen. Håhåjaja. Han har fått låna ett lasersvärd av en kompis i klassen.  Kanske det hjälper honom att synas lite bättre o kanske det skrämmer iväg åtminstone en del av de hemska varelser som rör sig i skogarna om kvällen. Ludde Skywalker ställer in sig på hårda tider.

Apropå hårda tider så är det inte långt till val. Även där finns det gränser som det ska hållas idiothårt på. Enligt den senaste SIFO-mätningen bland Eskilstunas valkretsar så verkar det vara svårt för stadens skolskjutsförvaltning att hålla sig kvar. De har bara 1,9 % av rösterna i dagsläget o 2 %-spärren ser avlägsen ut. Det kan vara en tanke för den som står 1,9 våningar upp i kommunhuset o precis ska börja sin arbetsdag 0,1 våning upp.

Kommentarer:
Postat av: Hussein Bholtein

Dessa siffror du räknar med, jag är lite nyfiken på hur du kommer fram till dem. Det måste finnas en formel för hur du räknar ut dem som du måste delge.

2009-08-23 @ 12:12:06
Postat av: kommerotardig

Visst finns det en komplicerad formel. Den kommer du aldrig få se. Det skulle vara som att låta dig luta dig över min axel under matteproven. Det vore som att lära en oansvarig hur man gör upp eld. Medges icke!

2009-08-24 @ 09:58:40

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits