Festivaler i sommar, målning

Gnesta kommun anordnar för elfte året i rad sin festival för kvinnliga målare.

Den ständige utmanaren Malmköpings kommun vill inte vara sämre och anordnar i sin tur en festival för målare med munnen.

Gnesta påstår krasst att en tavla inte blir bättre för att det är synd om den som målat den o menar att Malmköping bara är löjliga. Gnesta tänker inte gå på Malmköpings målare med munnen-festival. Malmköping svarar att Gnesta själva kan vara löjliga o förresten Van Gogh, Pollock o Linda Rosing. Gnesta säger att, nej, Carolina Gynning. Nej, svarar Malmköping kommun, men däremot blir inte en tavla bra om en tjej gjort den, eftersom rosa inte är snyggt. Dessutom är det kränkande att påstå att det är synd om någon bara för att den målar med munnen. Man kanske är jättelycklig o funktionell men bara har valt att måla med munnen för att det är kul. Gnesta tror inte på det eftersom munnen den ska skratta o vara glad, inte måla. Malmköping säger att kvinnor ska stå vid spisen eller stå nakna framför någon som målar bra, företrädesvis med munnen. En kvinna i Gnesta som heter Solax-Stridh skriver en arg insändare till de stora tidningarna om att man borde lägga ner Nyköping. Hon menade Malmköping, men skrev fel i affekt. Troligtvis så tar inte någon av de stora tidningarna in artikeln ändå, så ingen skada blir nog skedd.



Flens kommun har i stillhet redan tryckt upp sina affischer för sin festival kvinnliga fot- o munmålare o låter meddela att de inte vill ta någon av de gnabbandes sida. Om någon nu undrat vad Flen sysslat med sedan kastraten Jocke Berg besjöng staden för en del år sen. O om Flen för en gångs skull valt sida.

Nyköping kommun har tydligen lagt upp info om sin "blinda barnhemsflickor från blandade balkanstater som målar på gamla tidningar med mun, fötter o ögonblinkningar-festival" på sin hemsida. Det vore ju nästan trist om tidningarna tar in Solax-Stridhs artikel o staden blir nedlagd. För jag skulle nästan kunna tänka mig att närvara på Nyköpings festival.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits