Det arbetas för fullt i Kentfabriken

Det räckte inte med Röd. Det blev kraft o vilja över. Rött är visserligen tillräckligt rött. Men uppgörelsen med förr i tiden har ännu en bit kvar.

Popgruppen Kents nya projekt, ett temaalbum om Lena Nyman, är det intressantaste gruppen presenterat på länge. Kastratsångaren Jocke Bergs fascination för Lena är välkänd, exempelvis genom dokumentärfilmen "Lena och jag" som gick upp på biograferna 1989. Lena har präglat Bergs textförfattande sedan Kents första skiva, framförallt genom bruket av orden "lunga" och "tunga", samt den skenbara bristen på fokus, som är menad att väcka "nyfikenhet gul och blå".

Lena har blivit tillfrågad och kommer troligtvis att medverka på några av dubbelalbumets melodier. Sannolikt på sång och en del klaviatur. Spännande är det att tänka sig kombinationen mellan Lenas dova, lite raspiga röst och Jocke Bergs, som är mer gäll. "Oidipus schmoidipus" är än så länge arbetstitel på skivan. Självfallet kommer ett svartvit polaroidfotografi av Lena pryda skivans omslag. Det är dock i skrivande stund inte klart om fotografiet kommer vara suddigt eller grovkornigt.

En kille i bandet som heter Markus har berättat i diskussionsforumet på popgruppens hemsida att hela idén med de så kallade Tältkonserterna kom till under en dröm kastratsångaren Jocke Berg hade om Lena Nyman. Markus skriver att Berg fick idén samtidigt som han vaknade upp och några minuter därefter. När Bergs mor kom in på rummet så dog idén för en tid. Men den kom senare igen och kunde genomföras på ett mycket lyckat vis.

"Det är lika spännande som att gå till gynekologen", säger Lena Nyman om samarbetet med popgruppen Kent i ett pressmeddelande som den snart prisbelönte journalisten Linda Skugge nyligen publicerat i sin blogg. Kents frontman Jocke Berg vill ännu inte uttala sig offentligt, men källor inom gruppens vänkrets har berättat att Berg redan skrivit klart över nittio melodier. Det enda som återstår, utöver textbearbetning, är att få melodierna att låta olika varandra och få dem att gå i precis samma takt. Sedan bär det iväg till studion.

Dubbelalbumet beräknas finnas i handeln strax efter nyår, men troligtvis kommer ett smakprov i form av en dubbel-A-sidig singel innan dess. Kanske kan det bli en trevlig julklapp till någon du tycker om?

Kommentarer:
Postat av: Anonym

jätte bra blogg,och fin ,helt underbar :D

Min blogg är inte lik din,men den är bra ändå tycker jag ;) Den handlar om hur man kan förbättrar sin självkänsla och självförtroende .ja,och så handlar den om massa andra sker som tonåringar går igenom. Du kan ju kolla in den,även om den kanske inte är någonting för dig,de den ett försök;)

Den heter ialf ;
http://jjuno.blogg.se

2009-10-28 @ 23:43:32
Postat av: kommerotardig

Du är alltid välkommen hit!



Du har en fin blogg med många bra tankar som säkert kommer stärka någon där ute. Såna som du behövs!

2009-10-29 @ 09:22:51

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits