Billström ystar schweizerost

Idag åkte jag förbi den frireligiösa sekten Ryan Airs shoppingcentra Skavsta. Utanför taggtråden, på rätt sida om verkligheten, ser jag spåren av migrationsverkets förra års stora avvisningsprojekt. En rymdraket ligger nonchalant vält på en åker, den har redan börjat rosta. Troligtvis på grund av den regniga sommaren. Projektet avbröts genom riksdagsbeslut en vecka innan det skulle påbörjas. Helt oanvänd ligger farkosten där och lär väl inte sluta betynga skattebetalarnas plånböcker förrän om ett tjugotal år.

Migrationsminister Tobias Billsträm har tidigare benämnts som en särart inom svensk politik. Uttalandet om att nästan allt han har lärt om utlänningsfrågor sedan han tillträdde som migrationsminister är att svarta män har dubbelt så stora penisar som vita män, har fått även luttrade politiker att gå i taket. O vissa kvinnliga ministrar att studieresa till Gambia.

Billström har lagt fram ett nytt förslag om hur man ska lösa den svenska migrationspolitken. Han berättar entusiastiskt om hur delar av migrationsverkets personal tagits ur normal tjänst för att förbereda för "rutschkanehålet", som är tänkt att klubbas i riksdagen under november. Samtliga partier tros enas kring detta, då valdagen är på antågande.

Lagrådet har dock invändningar. Etiken i att lura in ont anande asylsökande i ett tom rum och stänga dörren bakom dem går att ifrågasätta. Men, poängterar lagrådet, tillvägagångssättet har stöd i lagtexten. Det egentliga problemet uppstår först när migrationsverkets personal trycker på knappen som öppnar falluckan som de asylsökande trillar ned i. Migrationsverkets geologiska expertis har slagit larm efter en chockerande upptäckt.

Den evighetslånga rutschkanetunneln visar sig vara konstruerat enligt en gammal myt. De asylsökande kommer inte alls att hamna i Kina, som migrationsverket trott, utan rätt ut i Stilla Oceanen. Utan flytväst. Lagrådet menar förtvivlat att rutschkanehålet inte går i linje med den tidigare så humana och föredömliga asylpolitik som förts i Sverige. Migrationsverket har försökt nås, men utan resultat.

Riksdagen räknar röster. Under tiden grävs det för fullt i migrationsverkets lokaler.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits