Raka linjer o ett stort luddigt vitt

Sofie Fahrmans nya bok, en cover på Bret Easton Ellis klassiker Glamorama, ligger nu uppe som nedladdningsbar ljudbok på Elin Klings Sydows hemsida. Det är Sofie själv som läser. Med sin pigga upplyftande röst tvingar hon lyssnaren till breda flin och höga skratt. Trots att både takt och ton saknas vill man vill dansa till orden. Poesi och musik ligger farligt nära varandra. I det vita gränslandet mot vidderna.

Eftersom boken handlar om Sofie själv var den både intressant och svår att skriva. Framförallt var det roligt. Det var också kul att sova tre dagar i sträck efter att boken var klar. I naturvita lakan av siden.

Det skönaste, nej, härligaste, med boken var att den hittade på så många nya sätt att beskriva det lilla i det stora livet. En stor klunk te i specialbeställda designkoppar tillsammans med Ebba är mums i munnen. Den tjockaste naturvita mattan under släta foten är naturligt. Då spelar det ingen roll om det är Grand i Stockholm eller Hilton i New York man befinner sig på. Faktiskt. Så enkelt kan det vara att leva.

Raka linjer. Inte ens stolfetischisten Robert Wilson slår detta. Även fast det är hans största och enda önskan i hela världen. Kommer han att kunna hålla sig lugn?

Smolk i dolce-bägaren:

Boken känns blek och falsk, påpekar kulturvetaren Katrin Zytomierska, men meddelar ändå att hon har för avsikt att plagiera boken i en mindre lokaltidning inom snar framtid. Hon påpekar att det finns så pass stora likheter mellan Sofies och hennes egen distans mellan människan och artisten att det följer sig naturligt. Katrin menar att både hon och Sofie är på låtsas, att de inte menar ett ord. Åtminstone om boken blir en storsäljare tänker hon utnyttja den på något sätt. Gårdagens Lars Winnerbäck, Peter Jidhe meddelar att han också utnyttjade Sofie tiden innan hon började ligga med kvinnor bara. Han har således inga anmärkningar på Katrins framtida eventualier. Precis som Katrin. Katrin och Peter är två små mörka moln som stinker av skit och avgas. De är mycket svåra att förstå sig på.

Sofie är apatisk inför kritik, men undanber sig polisanmälan kring detta, då detta är självvalt.

Med vänliga hälsningar

Sofie

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits