Under hela jävla resan var Lindwalls frisyr kompakt!

Är det sant att fabrikören Johan T Lindwall trashade ett hotellrum i Borlänge förra veckan? I så fall tvingas man ju ställa sig frågan: Varför då?

Så här säger mina kära spioner:

I samband med utgivningen av Lindwalls nya bok "Samlade dikter om gammeldags historia" var det signering i bokaffär. Därefter var det releasefest vid Romme skidanläggning.

Signeringen löpte utan större problem. Någon stal en Johan T Lindwall-figur i hårdpapp o naturlig storlek som ställts utanför bokbutiken. Den återfanns senare i svenska skidlandslagets omklädningsrum. Samtliga åkare förnekar all inblandning i stölden. Vår förbundskapten gav små hintar om att det kan vara en set-up av norrmännen. Banne guttarna i så fall. Psykologisk krigsföring är ok inom sporten, men icke maffiametoder. Nåväl, de får göra upp i spåret så småningom. Huvudsaken är ju att pappfiguren återfanns i något så när gott skick (Någon hade hällt urinprov på den. Men det torkade snabbt o lämnade bara en smärre kristallisering efter sig).

Under releasepartyt hängde tydligen Lindwall mest med tre yppiga blondiner, kända som "masasvaret på systrarna Graaf". Fast det var inte så billigt som det låter, för en av tjejerna hade Lindwalls bok i handväskan. En annan har tydligen dejtat den där Daniel något år innan han blev känd. Tydligen i en bil, fast rätt många gånger. Oh those drive-in-days! 

Fyra glas champagne senare ska, enligt mina små spioner, Lindwall ha blivit utkastad från sin egen fest. Fast han bjöds ändå på gratis taxi tillbaka till Brage hotell. Så han lär inte ha gjort bort sig helt.

I hotellbaren satt en kille som var fruktansvärt lik E-type. Det gör det alltid på sådana ställen, vart man än befinner sig i landet. Lindwall o E-type-killen inledde någon form av samkväm som endast stördes av tonerna från hotellpianisten för kvällen, Ebba Blitz. I sanningens namn var Ebba där som kändisbartender, men i brist på gäster valde hon att ta tillfället i akt o lära sig spela piano istället. Enligt ännu opublicerad dikt av Lindwall, som mina spioner fått ta del av, lär hon vara något av en smärre Norah Jones! Fast efter åtminstone fyra glas champagne måste väl ändå tilläggas.

Senare på kvällen uppstod ett litet bråk mellan Lindwall o E-type-killen. Den senare ylade någonting i ansiktet på Lindwall, reste sig upp, slet med sig Ebba o gick därifrån. Ebba såg förtvivlad ut, men i Borlänge kan ingen höra dig skrika. Någon som sett henne på sistone?

Strax därpå rasade hela skidlandslaget in på hotellbaren. Det nästa som är känt är att någon från gatan fotograferat Lindwall ståendes på sin balkong, i den där "jag pekar på dig, just dig"-gesten som han är känd för. Jag har inte sett bilden själv, men tydligen förefaller det brinna kraftigt bakom Lindwall. Åtminstone i ett hörn av rummet. Sedan har samme fotograf visat upp ett kort av en gardin som inte längre finns. Slutligen finns ett foto på en radioapparat som ligger på asfalten framför entrén till Brage hotell.

Jag vet inte om han ropade: "Jag har ett bröderna Bronett-förhållande med allihop av dem, inte bara CP!", när han stod där på balkongen. Det är ju så det förefaller vara i alla fall, så varför skulle mina kära spioner ha hittat på just den biten?

Lokalpressen rapporterade ingenting om hur Johan T Lindwall ställt till det för sig o hela jädra Borlänge. Så, medborgare: Kom ihåg var ni läste det först!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits