Du måste inte gilla barn

För att bli medlem i "Kortväxtas Vänner" krävs det att du själv är minst en och sjuttio lång om du är man och en och sextiotre om du är kvinna. Annars är du själv kortväxt. Då kan du inte anses vara en vän. I så fall sysslar du med självömkan.

För att uppskattas av "Kortväxtas Vänner" krävs det dessutom att du inte är underårig. Det är inget fel i att tycka om barn. Men det får inte vara ett krav för medlemskap.

Systerföreningen "Framskjuten förarstol" är gratis att vara medlem i. Det kan vara därför som systerföreningens medlemsantal vida överstiger "Kortväxtas Vänner". "Framskjuten förarstol" har ingen egen egentlig verksamhet utöver att medlemmarna får ett antal stickers att sätta på bilarna. Normen att ändra sin biltuta till ett gällt "Beep Beep" gäller förstås, fast är inte något som åligger en medlem utan snarare något som anammas.

Motreaktionen "Vi som ogillar dvärgar" gör inget större väsen av sig. Det uppstår sällan allvarligare konfrontationer mellan grupperna. Det senaste tilltaget var en debattartikel i en lokaltidning där man uppgav att alla kortväxta har löjliga röster. Skribenten "En fjärdedel huvud" bemötte inlägget med att skriva att kortväxta inte alls har löjliga röster, det är bara det att ljudet förvrängs när det kommer nedifrån o upp. Det var ett i huvudsak sakligt inlägg som dock förlorade viss trovärdighet genom avslutningskommentaren om att kort o tjock är bättre än lång o smal. En representant för "Vi som ogillar dvärgar" svepte undan detta med att korta människor ser arslen överallt o hela tiden. 

Det finns ingen anledning för de flesta av oss att välja sida. Normalt säger ju inte längden någonting om hur bra en människa är? Man måste inte vara elak eller dålig för att man är kort. Man måste inte vara snygg o bättre enbart för att man är lång. Det finns faktiskt undantag för allting. Det är ju därför föreningar som "Kortväxtas Vänner" existerar!


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits