Polskt rationaliserad riksdag

Min vän rapporterar direkt från Warzawa över telefon:

Försäljningen av (zpraak) Folkpartiet har gått enligt planerna. Alla är nöjda. Den nya ägaren, Wieslaw Kasperzack, säger att partiet redan från imorgon dag skall vara i gång som förut. Han uttrycker det: "Zoom et låkkoomotiif."

Som förut. Fast billigare då. Förhoppningsvis bättre också. Faran med entreprenad är ju att det är det billigaste av de dugliga alternativen som ska väljas. Fast största faran i detta fall, har någon statsvetare förklarat med statistiska diagram o staplar, är ju att det inte blir någon skillnad. Fast gjort är gjort. Enligt kontraktet kommer det aldrig tillbaka.

Kontraktet skrevs under av både Karin Pilsäter o Mats Granath tidigt en torsdagsmorgon o saknar helt tilläggsklausuler.

Det är spännande i alla fall. Det är första gången som ett etablerat parti rationaliserar o förlägger sin verksamhet i utlandet. Det är en ekonomisk fråga givetvis. De polska politikerna är väsentligt billigare än de svenska. Dessutom är reklamtid i polsk TV överlägset billigare än dito i svensk TV. Viss spetskompetens kan komma att tas in från Sverige under en övergångsperiod. Främst gällande (zpraak) kulturella o festliga frågor.

Kritiker säger att många praktiska frågor finns kvar att lösa ännu. Enligt Kasperzack är detta inget att lägga ned huvudbry på. Jan Björklund vet inte. Fast kan inte tänka sig det. Han meddelar att han påbörjat en universitetsavhandling angående problematiken som han lade ner när det slog honom att det inte längre var hans praktiska frågor. 

Intressant initiativ i alla fall. De stegrande kostnaderna för politiker, före, under o efter karriären gör nog att vi lär få se fler liknande affärer i framtiden. För allt går att sälja med mördande reklam.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits