Tar Linda Skugge priset?

De nominerade till årets Nobelpris är enligt gårdagens Expressen Linda Skugge och två till. Det var på tiden. Nomineringen lyder någonting i stil med att Linda har varit i statens ägo oavbrutet sedan tio år tillbaka. Det fyller kvoten för lång och trogen tjänst. Hon är den effektivaste myndighet vi har. Det bästa av allt är att hon är snudd på gratis. Endast fyra procent av våra skattepengar går åt till att finansiera Linda.

Linda har självbestämmanderätt. Hon kan till och med bestämma vilken dag på året hon vill fylla år. Det brukar blir runt tjugo gånger. Det är en sorts bonus som hon får för att hon är värd den. Det är ett hästjobb att driva en myndighet. Men trots att Linda har fjorton barn och tre äkta män så sköter hon sitt jobb med bravur. Och med en sällan skådad glöd. Så sällan faktiskt att hennes älskare har klagat offentligt i tidsskriften ICA-Kuriren.

Horace påpekar ett viktigt faktum angående Linda. Något väsentligt för nomineringen. Linda har alltid rätt. Dessutom skulle hon vara den första att påpeka att hon har fel. Hon har aldrig behövt utnyttja den möjligheten. Faktiskt är Linda Skugge den enda myndigheten vars beslut inte går att överklaga. Men som ändå inte tummar på den rättssäkerhet som vår demokrati bygger på.

Att läsa Linda Skugge är svindlande och kan göra lite ont. Som att hoppa fallskärm utan fallskärm. Som att höra Lena Ph, en av de andra två nominerade, sjunga en ironisk låt om kärlek. Linda använder sig av ett språk som är nydanande och effektivt. Precis som Lena Ph. Horace förklarar ryktena om att Orup skulle spökskriva Lindas texter med att de inte är sanna. Linda säger att Orup äter kokain och inte vet vad han skriver för något. Orup är i alla fall jätteglad att Linda kanske kommer att få Nobelpriset.

I slutet av november vet vi om Linda Skugge får ta emot Nobelpriset eller inte. Vi är många som hoppas och håller våra tummar så hårt vi kan. Till och med Horace verkar vara lite glad över att Astrid Lindgren är död. Som det ser ut nu finns det inget som kan stoppa Linda. I så fall hade hon varit stoppad för länge sedan.

Äntligen!


Kommentarer:
Postat av: p6

Hahahahaha! Det roligaste jag läst på evigheter! Tack!:)

2005-10-29 @ 16:38:32
Postat av: kommerotardig

Ja. Desto fler gånger man för in ordet Linda och superlativet Skugge i en text, desto roligare blir det. Varsågod.

2005-10-29 @ 19:05:22
Postat av: Herr Ingvaldson

Ja, Linda Skugge tar priset.

Postat av: kommerotardig

Hoppas att priset innebär så mycket pengar att Linda äntligen kan sluta arbeta och ägna sig åt familjen på heltid. Det är hon värd.

2005-10-29 @ 22:25:06
URL: http://kommerotardig.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits