Barnen i Gnesta och jämställdheten, en uppföljning

Barnen i Gnesta kämpar tappert vidare. Dag för dag bär de jämställdhetens fana i sina väna händer. Karina Solax Stridh bevakar dem med en kyla få förunnat. Utan henne skulle arméerna sedan länge deserterat till sandlådor eller varma rum fulla med olikfärgade kuddar. Men kampen har råkat in i en ny fas: Brittsommaren är över och höstens frost biter sig fast i barnakinderna. Detta sker samtidigt som föräldrarnas löner går till nya vinterdäck. Blixthalkan är på antågande. Det kan man inte ignorera. Det SKA man inte ignorera. Dessutom är det älgjakt och som om inte det var nog så kryllar det av vildsvin i trakten.

Detta kunde inte ha kommit i ett olämpligare skede. Karina Solax Stridh påstår att hon har föräldrar och dagispersonal emot sig. De är de onda, givetvis. Föräldrarna skyller på löneläget och anser att Karina Solax Stridh överreagerar eller måste förstå. Tänk er en muslim som mot sin vilja tvingas diskutera världsläget med tre svenska fylleturister så förstår ni. Dagispersonalen bara flinar och tar en stor klunk blod ur ondskans gyllene bägare.

En bild i Södermanlands Nyheter säger mer än tusen ord om kampens dagsläge. I ett helt annat sammanhang (eller tja, Da Vincikoden igen...överallt finns det tecken för de initierade) visas en bild på barnen i Gnesta. De leker på dagisets lekplats. Flickorna iklädda begagnade rosa overaller. Pojkarna iklädda blåa dito. Bakom barnen står dagispersonalen och pekar finger rätt in i kameran. Trots att det är dagsljus kan man se att deras ögon lyser i mörkret.

Det behövdes fyra vuxna män för att hålla i Karina Solax Stridh medan man tvättade hennes mun med tvål och vatten efter att hon fått syn på denna bild. En av dem var deltidsbrandmannen Tomas, som bara råkade ha vägarna förbi.

Om man ringer 112 från Gnesta så är det ingen som svarar. Men lyssnar man riktigt noga inser man att linjen inte är död. Lyssnar man riktigt noga så hör man att någon andas på andra linjen.


Kommentarer:
Postat av: sidekick

oj va livlig fantasi du har

Postat av: kommerotardig

Sedan jag tog den fantastiska Da Vincikoden i min hand har jag lärt mig att allt inte är vad det kanske ser ut att vara. Verkligheten överträffar dikten gång på gång. Don´t shoot me, I am only the messenger!

2005-10-29 @ 02:48:05
Postat av: Christina

Hon är iaf söt den där Solax Stridh - ser henne ibland gå omkring på gatorna i byn precis som en vanlig människa

Postat av: kommerotardig

Christina! Fy! Sådana kommentarer hör till den onda sidan! Fast du har rätt. Hon skulle vara som en prinsessbakelse om hon bara klädde sig i rosa.

2005-10-29 @ 19:03:13
Postat av: Marie

Bara en person utan kännedom om Karina kan komma med så befängda ordsvängningar; det finns då människor till allt! Allt för många är rädda för nytänkande och att det dessutom kommer från en ung intelligent kvinna är väl det som får bägaren att rinna över. Man måste bara undra vad dessa ord kommer från för människa; kränkningar på hög nivå!

2010-05-19 @ 23:16:51

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits