Tack Gustav, för tiden som varit

Gustav Fridolin har varit med oss länge nu. Han har med sin poesi både roat och oroat den svenska folksjälen. Genombrottet kom 1996 med skivan Dans med svåra steg. Sedan dess har Gustavs karriär gått stadigt uppåt. Idag är Gustav etablerad och mycket omtyckt av de flesta. Till och med Bosse Ringholm tycker om Gustav till den grad att han har berättat om hur han då tillfälle ges i sin ensamhet plockar fram sin gitarr och plinkar på Gustavs melodier. Ordet huva är upptaget av en sorts rolig mössa och används således inte här.

Beslutet om att hastigt lägga gitarren på hyllan har mötts av rop av ve och fasa. Argast av alla är troligtvis Linda Skugge som förlorar sin största drivande konkurrent i jakten på det perfekta språket. Utan konkurrens riskerar Lindas klarögt poetiska texter att stagnera. Ordet huva...I dagsläget finns det ingen artist som kan ta Gustavs plats på den svenska singer/songwriterscenen. Hoppet ligger till Jocke Berg och dukentarna eller till en återförening av popgruppen ND, men det är ju inte mycket till hopp, som Gustav själv erkänt under berusat tillstånd.

Maria Wetterstrand som länge varit sjukligt intresserad av Gustavs förehavanden är troligtvis den ledsnaste människan i världen dessa dagar. Hon var aldrig mycket kär i Gustav, men lite kär. Däremot tycker hon att han är snygg och har dessutom länge sett sig själv som något av en lyxgroupie. Det är svårt att ha någon åsikt om detta. Trots allt förekommer det kärlek inom rock n´roll.

Jag vill härmed ta tillfället i akt att be alla som privat eller i yrkets vägnar stöter på Maria Wetterstrand, att ge henne en björnkram.

Diskografi

1996 Dans med svåra steg
1997 Rusningstrafik
1998 Med solen i ögonen
1999 Kom
2001Singel
2001Live - för dig
2003 Söndermarken
2004 Vatten under broarna

Troligtvis kommer det en samlingsskiva lagom till jul. Den innehåller antagligen några godbitar i form av outgivna eller nyinspelade sånger. Den kan utgöra den perfekta presenten till någon du känner. Det bör dock vara någon som inte räds att ta emot ett stort antal ord på kort tid och som inte anser det stötande med omvänd åldersnoja.

Gustavs samlade livsverk, sammanställt inom ramen av 80 (eller 160!!!) minuter. Det är så att man blir rörd. Vi som lever idag kan åtminstone berätta för barnbarnen att vi var med när det begav sig.


Kommentarer:
Postat av: kommerhem

Du glömde - eller så medvetet undanhöll du oss denna pärla:
2000Kristianstad not by the sea

2005-11-23 @ 22:01:39
Postat av: kommerotardig

Jag varken glömde eller undanhöll. Jag kände helt enkelt inte till den. Däremot undanhöll jag Bränt Krut 1 och 2, eftersom de endast är för de djupast troende av fansen. Hemlös själ, från nummer två, är faktiskt något av en anomalie i sammanhanget - en riktigt bra låt; Dylan givetvis, men en superb försvenskning.

2005-11-24 @ 08:50:26
Postat av: Kommerhem

Homeless soul är en fantastisk Dylanlåt! Den där Fridolin är visst inte bara söt.

2005-11-24 @ 16:38:03
Postat av: kommerotardig

Framförallt är Fridolin söt. Att han dessutom har skrivit de flesta av Dylans sånger gör honom dessutom sexig för alla dylanologer.

2005-11-24 @ 16:54:21

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits