Prästerskapet sluter upp

Sedan den första november, då prästen Yngve Kalin från Hyssna församling, lade ut sin deklaration på Internet, har över sex hundra präster från Svenska kyrkan skrivit under deklarationen. Detta är den största samlade insatsen prästerskapet gjort någonsin. 

Anledningen till de sexhundra underskrifterna är att skatteverket inte accepterat Yngves nolltaxering. Skatteverket har krävt av Yngve att han förklarar hur han kan nolltaxera sig trots att han faktiskt får såväl lön, som tionde och pengarna som församlingsborna samlar in i Yngves hatt efter varje predikan. Yngve svarar att alla på skatteverket är bögar.

Prästerna sluter upp bakom Yngve för att de tror på att han har rätt. Tro är sanning, uppger en talesman för prästerna, som dock vill vara anonym. Jan Eckerdal och Gustav Antal från Nyköping går ett steg längre och berättar att de skrivit under deklarationen för att Guds röst talat till dem och sagt dem att göra så. "Gud har sagt att det vore bögigt att inte skriva under", berättar Jan och Gustav unisont.

Katolska präster uppfann bögeri under medeltiden för att ha någonting att göra medan de väntade på att biblar skulle kopieras för hand. Snart var bögeriet utbrett över hela Europas prästerskap. Munkar och korgossar ansågs som sexiga och var var prästs byte. Det var populärt bland präster att tävla i att ligga med flest män. Den som vann fick en lustig mössa. Om detta berättar de heliga skrifterna. Media berättar att påven har för vana att pussa främmande män.

Kyrkans grand old lady, Knutbys Åsa Waldau, förklarar att det vore att kränka Svenska kyrkan om man öppet visar misstro till sexhundra prästers ord. Så många heliga män, fortsätter hon innan hon får något drömskt i blicken och plockar upp sin mobiltelefon och "ringer en vän". Så många heliga män, upprepar hon och slickar sig om munnen, så lite tid. Sexhundra sexhungriga...Sammanhanget försvinner med Åsa som tungt flåsande lämnar rummet.

Yngve uppger att han känner sig förföljd av skatteverket. Tro är inget man väljer, säger han. Det skatteverket pysslar med är inget annat än trakasserier. Man kunde tro att vi lever på medeltiden. 





Kommentarer:
Postat av: Flockledaren

Jag har en kompis. Han borde bli präst. Han tycker inte om skatter. Han tycker mycket om Abba och Tintin. Han är katolik. Vart skall han vända sig om han vill bli präst? Är du präst? Du verkar veta så mycket om det här med prästerskapet.

Postat av: Johanna

Den här var toppenbra. Jag tycker mer om din alternativa verklighet.

2005-11-08 @ 11:45:25
URL: http://villervalla.blogsome.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits